TITANFX – Прекуокеански брокер за Forex со репутација за тесни размери

За „TITAN FX“ се вели дека е една од најпопуларните странски компании за Forex.

Оние кои сакаат да започнат во странство Forex
Оние кои веќе работат во странство Forex, но бараат Forex компанија со подобри услови
Оние кои размислуваат да се префрлат од домашна Forex компанија во странска Forex компанија

 

Некои трговци може да бидат заинтересирани за TITAN FX.

Сепак, иако има само неколку компании во странство Forex, има некои места каде што се случува „манипулација со стапката на договор“ и „одбивање на повлекување“, а има многу луѓе кои се претпазливи во врска со всушност отворањето сметка.

Затоа, овој пат, би сакал еден по еден подетално да ги разгледам прегледите, карактеристиките, предностите и недостатоците на TITAN FX.
Ако сте трговец кој размислува да отвори сметка со TITAN FX, проверете го!

Профил на компанијата TITAN FX и историја на компанијата

Сега, ајде да го погледнеме профилот на компанијата и историјата на компанијата на TITAN FX.

TITAN FX е странска Forex компанија која започна со услуга во 2014 година. Иако веќе поминаа 2021 години од почетокот на работата во 7 година, таа се смета за релативно нова компанија меѓу Forex во странство.

Меѓу оние кои размислуваат да отворат сметка со TITAN FX, можеби има и такви кои веќе ја провериле веб-страницата на компанијата и уста на уста, но откако го прочитав тоа, си помислив: „Хмм? Зарем нема трговец кој почувствувал дека се слично?"

Всушност, TITAN FX е доста сличен на спецификациите на брокерот Forex наречен „Pepper Stone“, кој го сакаа многу јапонски трговци.За жал, „Пепер Стоун“ ја заврши својата услуга за Јапонците во октомври 2014 година, но TITAN FX е управуван од поранешен извршен директор на оваа FX компанија.

 

Со такво потекло, TITAN FX е составен од менаџерски тим и тим за поддршка со долгогодишно искуство и знаење за девизи и финансиско работење, обезбедувајќи особено висококвалитетно трговско опкружување меѓу безброј компании во странство. Се карактеризира соДополнително, нашето мото е чесно управување, како што е редовна соработка со ревизорски организации и финансиски институции, а се фокусираме и на обезбедување безбедност.

Седиштето е во Вануату, но имаме бази на мрежа на даватели на услуги ширум светот како што се САД, Обединетото Кралство, Индија, Австралија и Сингапур.

Профил на компанијата на TITAN FX

име на компанија Titan FX Limited
Адреса на седиштето 1 кат, зграда Govant, автопат Кумул, Порт Вила, Вануату
финансиска лиценца Комисија за финансиски услуги на Вануату (VFSC)
Година на основање 2014 年

Во минатото, TITAN FX не добиваше финансиска лиценца, а корисниците велеа: „Загрижен сум за безбедноста“ и „Би сакал да отворам сметка ако имам лиценца.“ има цврста финансиска лиценца.

 

Се разбира, не може да се каже дека „имам финансиска лиценца, така што сум апсолутно безбеден!“ Можете да го сфатите како знак дека сум обезбеден.

Условите за тргување за TITAN FX се следните.

TITAN FX Услови за тргување и правила за зачувување на депозитите

Преврти се Летно сметање на времето: 6:00 часот Зимско време: 7:00 часот (Јапонско време)
маргина повик Стапката на одржување на маргината е 90% или помалку
намалување на загубата Стапката на одржување на маргината е 20% или помалку
Хеџирана трансакција Можно е, но прекрстувањето помеѓу повеќе сметки е забрането
Присуство/отсуство на повик за маргина Никој (усвојува систем со нула сечење)
Начин на складирање на депозит Спроведено посебно складирање од страна на доверлива банка
Ограничувања на EA Нема ограничувања за тргување за автоматско тргување

Можете да видите дека тоа е средина каде што можете да тргувате со мир на умот кога ќе го видите усвојувањето на системот нула намалување и одделното управување.Покрај тоа, нема ограничувања за автоматско тргување, и двете конструкции се официјално признати, освен за некои услови.

Доверливост и безбедност на TITAN FX

Кога ќе слушнете во странство Forex, нели му недостасува сигурност и безбедност?Зарем нема многу луѓе кои размислуваат?
Сепак, TITAN FX ги дава следните ветувања на трговците на својата официјална веб-страница и можете да видите дека тие работат секој ден за да обезбедат безбедност.

Со долгогодишно искуство во финансиски услуги и менаџмент консалтинг, лидерскиот тим на Titan FX им обезбедува на трговците најстабилна, сигурна и најсигурна средина за тргување.
Дополнително, лидерскиот тим на Titan FX редовно се ангажира со регулаторите, партнерските банки и други финансиски институции за да обезбеди оперативен интегритет и безбедност за нашите клиенти.

Освен горенаведеното, како точка за да се види доверливоста и безбедноста на TITAN FX,

 • Има финансиска лиценца од Вануату
 • Управувано од менаџерски тим со богато инвестициско знаење, искуство и досие
 • Се спроведува одвоено управување
 • Методот NDD (Non-Dealing Desk) е усвоен без DD (Dealing Desk), што овозможува чисти трансакции.
 • Услугата е достапна не само во Јапонија, туку и во големите земји како што се САД и Обединетото Кралство.
 • Редовна соработка со ревизорските тела и сродните финансиски институции

и така натаму.

Друга карактеристика на веб-страницата TITAN FX е тоа што можете да видите фотографии од менаџерскиот тим.

Има многу компании кои тврдат доверливост и безбедност во странство Forex, но речиси и да нема места кои објавуваат менаџерски тим со фотографии и коментари како оваа.Како и со финансиската лиценца, не може да се каже дека е апсолутно безбедна бидејќи има слика, но TITAN FX се обидува да им пренесе на корисниците какви луѓе се вклучени во TITAN FX и какви размислувања имаат. намерата на страната.

Пораката на менаџерскиот тим јасно ја пренесува желбата да им се „обезбеди на корисниците безбедно и безбедно опкружување за тргување.“ Можеш.

За финансиската лиценца

Претходно спомнав дека TITAN FX има добиено финансиска лиценца од Комисијата за финансиски услуги на Вануату (VFSC), а нејзиниот регистарски број е 40313.

TITAN FX претходно беше со седиште во Сент Винсент и Гренадини.
Меѓутоа, во 2017 година, го пресели своето седиште во Вануату и се здоби со финансиска лиценца за Вануату.Во моментов, Titan FX е управуван од корпорација наречена Titan FX Limited, а локацијата на компанијата е јасно наведена како Република Вануату (1-ви кат, зграда Govant, Kumul Highway Port Vila, Вануату).

Сепак, дури и ако сте го слушнале името „Република Вануату“, веројатно има повеќе од неколку јапонски трговци кои не можат да замислат за каква земја всушност станува збор.

Кога би ги опишал карактеристиките накратко, тоа би било „земја лоцирана во јужниот дел на Пацификот и составена од 80 острови“.Кога ќе го слушнете така, некои луѓе може да почувствуваат дека „Дали е тоа само одморалиште?

 

Затоа, тој е популарен кај инвеститорите и инвестициските компании ширум светот, а има и многу странски Forex компании кои имаат стекнато финансиски лиценци од Вануату.Специфичните имиња вклучуваат „TradersTrust“, „SvoFX“ и „TMGM“, но јапонските трговци можеби не се запознаени со нив.Меѓутоа, бидејќи сите тие се странски Forex компании кои развиваат услуги низ целиот свет, може да се каже дека безбедноста е релативно висока.

Одвоено управување и одржување на довербата

Агенцијата за финансиски услуги на Вануату не наметнува никаква „обврска за одржување доверба“ за брокерите на Forex под надзор.Затоа, TITAN FX не прифаќа зачувување на довербата и само сегрегираното управување се спроведува во Националната австралиска банка (NAB).

Патем, разликата помеѓу одржувањето на довербата и сегрегираното управување е како што следува.

 

Одржување на доверба

Начин на доверување на средства доверени од трговците на трето лице (главно банки, итн.) за зачувување и управување.Дури и ако трговецот со девизни банкротира, средствата на трговецот се заштитени, па кога менаџментот е навален, нема да се претвори во оперативни средства на трговецот или сметката на корисникот ќе биде запленета.

Тоа е побезбеден метод од одделното управување, но прерано е да се мисли дека „зачувување на довербата = апсолутна сигурност“.Дури и ако накратко кажете зачувување на довербата, износот што треба да се компензира варира во голема мера во зависност од тоа дали е „целосна доверба (целосна компензација)“ или „делумна доверба (со ограничување за компензација)“, затоа проверете услови пред изборот.е важно.

посебно управување

Начин на управување со средства доверени од трговците и оперативни трошоци одделно.Бидејќи едноставно се управува одвоено, ако менаџментот се навалува или банкротира, може да биде запленета и сметката на корисникот.Во некои случаи, нема гаранција дека средствата ќе ви бидат вратени, бидејќи има случаи кога средствата депонирани на сметката не се вратени.

Ако пишувате вака, некои луѓе може да се двоумат дали да отворат сметка, велејќи: „Премногу е ризично ако го управувате само одделно“.Сепак, сегрегираната банка за управување на TITAN FX е „најголемата австралиска банка NAB“, така што се смета дека е релативно безбедна.
Сепак, не постои гаранција дека самите средства депонирани на сметката ќе бидат целосно обезбедени, затоа не оставајте големи износи на маржа или добивка на сметката.Ако сте загрижени за ризикот, препорачуваме да се повлекувате често.

Во неверојатниот случај да се појави проблем помеѓу TITAN FX и корисникот во врска со управувањето со фондовите итн., Titan FX е член на организација наречена „Финансиска комисија“, па затоа е можно да се користи арбитражна институција за да се реши.

Оваа „Финансиска комисија“ е трета институција која арбитрира и решава проблеми кога се јавуваат неволји меѓу трговците и трговците.На почетокот, има многу случаи кога двете страни сами разговараат за ова прашање, но ако сè уште не можете да донесете заклучок или не можете да постигнете решение, можете да побарате арбитража од Финансиската комисија (бесплатно).Секако, решението ќе се разликува во зависност од содржината и ситуацијата на неволјата, но во зависност од случајот, постои можност да добиете отштета до 2 долари (околу 200 милиони јени), па доколку сте во неволја , обидете се да го користите.

Предупредување од Агенцијата за финансиски услуги

Јапонската агенција за финансиски услуги објавува список на нерегистрирани странски компании кои издале предупредувачки писма.Оваа листа ги содржи имињата и адресите на компаниите кои издале предупредувачки писма од Агенцијата за финансиски услуги, а всушност во неа е вклучено и името на TITAN FX (Titan FX Limited) (Во моментот на објавување на листата, Нов Зеланд наведена како регистрирана корпорација).

Forex често се категоризира како „домашни forex компании“ и „странски forex компании“, но големата разлика помеѓу нив е дали тие имаат дозвола од Јапонската агенција за финансиски услуги.Тоа е поентата.

Се разбира, „домашна компанија Forex“ е компанија која е лиценцирана и управувана од Јапонската агенција за финансиски услуги.Од друга страна, „странските девизни компании“ се „нерегистрирани трговци“ кои не се регистрирани во Јапонската агенција за финансиски услуги.Според јапонскиот закон, не е можно за странска корпорација која нема филијала во Јапонија да добие дозвола од Агенцијата за финансиски услуги. Не ја добивам.

Спротивно на тоа, бидејќи не е ограничен според јапонскиот закон, може да се каже дека е можно да се развие „систем со нула намалување“ и „висока потпора“.Исто така, бидејќи „нерегистриран трговец“ е прашање само во Јапонија, странските девизни компании како што е TITAN FX, кои се управуваат под надзор на Агенцијата за финансиски услуги во странство, генерално се сметаат за „ниска безбедност“ и „неверодостојни“. не можам да кажам дека ми недостига.

И покрај тоа, може да има многу луѓе кои мислат: „Тоа не е законски признато во Јапонија, па нели е нелегално?Но, во оваа фаза, тоа е „навистина легално“.

Тоа е затоа што многу странски Forex компании работат под изговор дека не се насочени кон клиентите кои живеат во области ограничени или забранети со домашните закони и прописи = за Јапонците кои живеат надвор од целната област.

Затоа, не е возможно да се рекламирате или да барате во Јапонија, но занаетите што се направени по дискреција на трговецот на сопствен ризик се надвор од опсегот на законот и може да се тргуваат без проблеми. (Сепак, не е без своето сиво области).

Видови сметки на TITAN FX

Со досегашните содржини, се надевам дека доволно разбравте дека TITAN FX е безбедна прекуокеанска Forex компанија.
Затоа, оттука, да ги провериме карактеристиките на типот на сметка за отворање сметка со TITAN FX.

Сметките подготвени од TITAN FX се

Стандардна сметка
blade сметка

Постојат три вида на

Сепак, како што можете да видите од табелата подолу, нема голема разлика помеѓу двете.
Најголемата разлика е методот на сметка.

Стандардна сметка ⇒ метод STP
Блејд сметка ⇒ ECN метод

Ќе биде.

Разлика помеѓу стандардните и блајд сметките

Стандардна сметка blade сметка
Начин на сметка STP метод ECN систем
Ширење Стандарден тесен
Надоместок な し Двонасочно патување од 7 долари (еквивалентно на 0.7 пипчиња)

Истите услови и за стандардните и за блајд сметките

Стандардна сметка/сметка на Блејд
1 лот вредност 10 валута
Минимална многу 0.01 (1,000 валута)
Максимална многу 100 (1,000 милиони валута)
нула сече Да
Ниво на намалување на загубата 90% или помалку
Платформата МТ4, МТ5
Минимален износ на депозит $200 долари
Одржување на доверба な し
Бонус な し
forex валута парови Над 70 видови
CFD со берзански индекс 21 марка
Благороден метал CFD XNUMX видови
CFD за енергија (сурова нафта). XNUMX типа
Крипто CFD 9 типа
Американските акции 65 марка

Сепак, со TITAN FX, се вели дека скоро 7% од корисниците избираат „блајд сметка“.Тоа е затоа што распоните се најтесни и трошокот за тргување може да се минимизира.
Фактот дека цената на трансакциите е ниска значи и дека стапката на профит е висока, а може да се каже дека многу корисници избираат „blade account“ поради тоа.

Дополнително, blade-сметката е потранспарентна од „STP методот (метод во кој брокерот го додава распонот на стапката купена од покриената банка)“. )“ е усвоена.И двете се NDD методи, така што транспарентноста на самата трансакција е загарантирана, но методот ECN, кој не додава ширење, е попопуларен затоа што чини помалку и овозможува високо транспарентни тргувања.

Од друга страна, стандардната сметка е, како што сугерира името, „стандардна“ и речиси нема посебни поени.Некои трговци може да го сметаат за недостаток што распоните се поставени малку пошироко, но фактот што не се наплаќаат такси за трансакциите е многу привлечен.

Вистинската репутација на TITAN FX и зборот на устата на Интернет

Патем, TITAN FX го привлекува вниманието како една од прекуокеанските Forex компании што зема замав во последниве години, но кои се вистинските уста и репутација?Ајде да погледнеме подетално!

„Ако сакате да ги зголемите вашите средства со тргување со мали количини и со користење на висока потпора, никогаш не можете да победите со трговец со широк распон. Од друга страна, ширењето на TITAN FX е исклучително тесно, така што мислам дека е навистина добро.“ Одлично! Во споредба со големите странски FX кои се популарни кај јапонските трговци, тој е далеку тесен!“

„Има неколку компании во странство Forex со кратки часови за поддршка, но Титан поддржува 24 часа на ден, па затоа сум благодарен.

„За разлика од брокерите на девизен курс со ограничувања за потпора, среќен сум што Титан не ја ограничува потпората дури и ако износот на инвестицијата е голем“.

„Конечно, TITAN FX сега може да ја користи најновата платформа MT5, па би сакал да ја искористам оваа прилика да отворам сметка“.

Најчестиот збор на уста за TITAN FX беше гласот што го оценуваше „тесно ширење“.
Покрај тоа, се чини дека постои добро чувство дека нема систем за поддршка или ограничување на потпора. Имаше само релативно добри критики на социјалните медиуми и блоговите во FX, но некои корисници рекоа: „Стоп за загубата (механизам што предизвикува обратни трговски налози кога ќе се достигне одредено ниво што е неповолно за инвеститорите). Исто така, имаше мислење дека можам не избега од тоа и ги изгубив моите средства.

Сепак, стоп загубата (наречена намалување на загубата) е механизам што се активира за да ги заштити средствата на трговецот на прво место, така што не може да се каже дека е лоша работа.

Дополнително, Forex во странство усвојува систем со нула намалување и нема дополнителен повик за загуби кои го надминуваат салдото на сметката, така што тоа не треба да биде голема загуба во споредба со домашниот Forex.

Дури и ако судите сеопфатно, прегледите на TITAN FX се сите високо оценети, така што може да се каже дека е странска Forex компанија што можете да ја користите со доверба.

Карактеристики на TITAN FX

TITAN FX е високо оценет од уста на уста, но кои се неговите специфични карактеристики?

Пред сè, предностите (добрите поени) на TITAN FX се следните.

 • Најниски распони и провизии за трансакции во индустријата
 • Не само девизните парови, туку и акциите на CFD може да се тргуваат со максимална потпора од 500 пати
 • Нема ограничување на потпора според состојбата на сметката
 • Системот со нула намалување е усвоен, така што нема ризик од повик на маргина
 • Може да се користи не само MT4 туку и MT5 платформата
 • Квалитетот на оригиналната алатка „Web Trader“ е висок
 • Прифатете го високо транспарентниот NDD метод како метод на тргување
 • Дарежлива поддршка (јапонската поддршка е со висок квалитет и разговорот во живо е достапен 24 часа на ден во работните денови)

TITAN FX е познат по тоа што не прави никакви бонуси или кампањи и не е возможно да се тргува со користење на луксузни бонуси кои често се прават во општите странски компании за Forex.Од друга страна, го нагласува опкружувањето за тргување, како што се тесните распони и моќта на извршување, и се вели дека е врвна класа на индустријата особено во однос на распонот.Поради овие причини, TITAN FX има тенденција да биде особено претпочитан од високи девизни трговци кои имаат голем обем на тргување, а има и неколку стручни трговци кои се префрлаат на TITAN FX откако ќе стекнат искуство во други странски Forex компании.

Исто така, има неколку странски Forex компании кои одговараат на јапонски дури и доцна навечер, така што системот како TITAN FX кој одговара на прашања 24 часа на ден преку поддршка за разговор е многу среќен за трговците.

Од друга страна, што се однесува до недостатоците,

 • Нема бонуси или кампањи, така што не можете да тргувате користејќи ги
 • Може да дојде до пролизгување и одложување на извршувањето (сомнеж)
 • Иако има посебно управување, нема зачувување на довербата, па затоа ме загрижува надоместокот за средствата
 • Почетниот износ на депозит е 2 јени, што е малку повисоко од другите компании во странство Forex
 • Лошо оперативно искуство

Дали е тоа таква точка?

Затоа, TITAN FX е донекаде несоодветен за трговци кои сакаат да уживаат во тргувањето за цели на бонус, како што се „Сакам да уживам во тргувањето од мала сума со максимално искористување на бонусите и кампањите“ и „Со нетрпение ја очекувам кампањата за депозит што се одржува секој пат“.

Потребно е однапред да се подготват одредена сума на средства бидејќи нема бонус, но и покрај тоа условите за трговската средина се сосема идеални, па оние кои сакаат да се држат до трговската средина и да тргуваат со Forex.Силно го препорачувам .Покрај тоа, TITAN FX има широк спектар на акции за тргување, а можно е не само тргување со валутни парови, туку и тргување со CFD, така што може да се каже дека е најдобрата Forex компанија за оние кои сакаат да предизвикаат разни акции.

Покрај тоа, TITAN FX често се смета за компанија за вложување FX со кратка историја, и точно е дека има гласови на загриженост за таа точка.Сепак, нема сомнение дека со него управуваат професионалци во финансиската индустрија, како што е претседателот, кој исто така служи како претседател на Здружението на финансискиот центар на Вануату, а членовите на менаџментот се поранешни директори на FX компанија наречена PepperStone.

Некои трговци може да бидат загрижени поради ниското ниво на признавање бидејќи финансиската лиценца е од Агенцијата за финансиски услуги на Република Вануату, што е релативно мало, но многу трговци Forex ја стекнале финансиската лиценца на Република Вануату. биде стандард за испитување, како и „Кипарска комисија за хартии од вредност (CySEC)“.

Затоа, на финансиската лиценца на Вануату не и недостасува сигурност или безбедност. TITAN FX сè уште е доволно квалитетен FX брокер, но доколку има повеќе оперативни достигнувања и нови трговци во иднина, евалуацијата на TITAN FX дефинитивно ќе се зголеми.

Сега кога ги разбирате општите предности и недостатоци на TITAN FX, ајде да ги провериме карактеристиките една по една.

стапка на договор

Најпрво, во однос на стапката на договорот, може да се каже дека најголемата сила на Titan FX е неговата „договорна моќ“.Моќта на извршување се одредува со сеопфатно разгледување на „брзината“, „точноста“ и „степенот на стабилност“ на нарачките.Серверите за тргување се многу важни во одредувањето на стапката на извршување за Forex брокери кои го прифаќаат методот NDD каде што брокерите управуваат со нарачките на клиентите.

 

Некои од нив се чини дека имаат сервери кои забавуваат или паѓаат, но TITAN FX има инсталирано моќни сервери на 4 локации низ светот покрај центарот за податоци на Equinix!Дополнително, воведена е уникатната технологија „ZERO POINT TECHNOLOGY“, која ветува многу стабилна трговска средина.Неверојатната стапка на извршување создадена од ова е еден од стандардите од врвна класа во индустријата и се чини дека е причината зошто е сакана од високите трговци.

Патем, центарот за податоци на Equinix, кој е познат по својата висока доверливост во индустријата, обично има партнерства само со големи компании во странство Forex.Сепак, иако TITAN FX е релативно нова компанија која започна со работа во 2014 година, таа го користи центарот за податоци на Equinix.Слушајќи ги овие епизоди, можете да почувствувате како TITAN FX е „опседнат со стапката на договори и стапката на стабилност“.

Ширење

Следно, ајде да погледнеме во друга карактеристика на TITAN FX, „ултра-тесниот ширење“.
Како што споменавме претходно, од август 2021 година, TITAN FX ви овозможува да изберете од два типа на типови сметки: „Стандардна сметка (STP метод)“ и „Blade account (метод ECN)“.

Во општите Forex компании, распоните често се многу тесни само за сметките кои се специјализирани за распространување, како што е „не сметките за ширење“, но со TITAN FX, распонот е тесен без разлика која сметка ќе ја изберете, така што тоа е благослов за трговците.Бидејќи можете да тргувате со минимум 0.0 точки во главните валути за тргување, можеби ќе можете да ја максимизирате вашата потенцијална заработка во зависност од вистинската стратегија.

Просечни распони на главните валутни парови на TITAN FX

Стандардна сметка blade сметка
Надоместок な し 700 јени (7 долари)/лот
долар јени 1.33 пипчиња 1.03 пипчиња
(0.33 pips)*
евра јени 1.74 пипчиња 1.44 пипчиња
(0.74 пипчиња)
евра долар 1.20 пипчиња 0.90 пипчиња
(0.20 пипчиња)
фунта јени 2.45 пипчиња 2.15 пипчиња
(1.45 пипчиња)
фунта долар 1.57 пипчиња 1.27 пипчиња
(0.57 пипчиња)

*Вредностите во () се размери без провизии

Бидејќи TITAN FX користи варијабилно ширење, горенаведеното е само пример и имајте предвид дека бројките може многу да се разликуваат поради раните утрински часови по јапонско време или ненадејните флуктуации на пазарот.Од друга страна, се вели дека најактивните часови на тргување, како што се времето во Лондон и времето на Њујорк, се потесни од просечниот распон погоре, така што трговците кои ги ценат распоните мора да можат да тргуваат по многу поволни услови.

Особено кај blade сметките (ЕЦН метод), има чести случаи кога распонот на „долар јени“ и „евродолар“ станува 0.0 пип.
Во споредба со „XM's Zero Account“ и „Axiory's Nano Spread Account“, кои се популарни меѓу јапонските трговци, таа е еднаква или помала од тоа, па затоа е многу погодна за оние кои сакаат да се држат до намази и оние кои сакаат да го прават тоа. скалпирање Добра средина.

Споредба на просечен распон на брокерите на Forex под променлив систем за ширење

TITAN FX
blade сметка
XM
нулта сметка
Аксиорија
Нано раширена сметка
провизија за трансакција Повратен пат 0.7 пип/лот Повратен пат 1.0 пип/лот Повратен пат 0.6 пип/лот
USD / JPY 1.03 пипчиња
(0.33 пипчиња)
1.10 пипчиња
(0.10 пипчиња)
0.40 пипчиња
(1.00 пипчиња)
EUR / JPY 1.44 пипчиња
(0.74 пипчиња)
1.60 пипчиња
(0.60 пипчиња)
0.70 пипчиња
(1.30 пипчиња)
GBP / JPY 2.15 пипчиња
(1.45 пипчиња)
2.10 пипчиња
(1.10 пипчиња)
1.70 пипчиња
(2.30 пипчиња)
EUR / USD 0.90 пипчиња
(0.20 пипчиња)
1.10 пипчиња
(0.10 пипчиња)
0.40 пипчиња
(1.00 пипчиња)

Систем со нула сечење

Некои луѓе кои се двоумат околу отворањето на сметка на Forex почувствуваа неподготвеност откако слушнаа застрашувачки приказни како „Имав голем долг во Forex“ и „Изгубив повеќе од 1,000 милиони јени“.Многу луѓе имаат искуство со ова.

Сепак, овие ризици од загуба и долг се во основа случаи што се случуваат во домашните Forex компании.На домашните Forex компании не им е дозволено да усвојат систем со нула намалување, па доколку дојде до загуба поради ненадејна промена на пазарот, ќе дојде до повик за маржа.Затоа, доколку има загуба поголема од очекуваната, ризикот од отплата не може да се избегне.

Од друга страна, многу компании во странство Forex користат систем со нула намалување, така што ризикот од долгови е исклучително низок.Секако, TITAN FX воведе и систем со нула сечење.

Патем, системот за нула намалување е механизам во кој трговецот со FX ја покрива негативната сума кога загубата го надминува салдото на сметката.Кога ќе дојде до загуба во домашниот Forex, ќе се појави дополнително барање за депозит од Forex компанијата наречено повик за маргина, но бидејќи во странство Forex го воведе овој систем за намалување на нула, не мора да се грижите за преземање на било каков должнички ризик.

 

Како шема каде што најверојатно ќе се појават повици за маргина, може да се спомене тргувањето со висока потпора, но ако постои систем за намалување на нула, можно е да се тргува со доверба дури и со тргување со висока потпора, карактеристично за странските девизни компании.

Меѓутоа, обично во Forex, постои „намалување на загубата“ (систем кој принудува ликвидација кога маржата паѓа под одредено ниво) како механизам за заштита на средствата на инвеститорот, но намалувањето на загубите е нормално во случај на ненадејни флуктуации на пазар.Морате да бидете внимателни бидејќи има случаи кога тоа не функционира како што треба.

На пример, во неодамнешниот пример,

Леман шок
Голем земјотрес во источна Јапонија
шок од швајцарски франци
Референдум за излегување на Британија од ЕУ

И така натаму.

Во таков случај, колку повеќе тргувате со висока потпора, толку е поголема веројатноста дека нема да можете да ги намалите загубите на време, но ако сте компанија во странство Forex, без разлика колку ќе изгубите, нема да мора да остварувате дополнителни повици!Бидејќи трговецот со FX ќе се погрижи за сите негативности, може да се каже дека нема потреба да носи непотребни ризици.

Патем, нивото на намалување на загубите на TITAN FX е

Повик за маргина со стапка на одржување на маржата од 90%
Присилно намалување на загубата ако стапката на одржување на маржата падне под 20%

Стана.

Забелешка! : Некои трговци со девизни банкротираат поради оптоварувањето на системот со нула намалување

Механизмот на системот со нула намалување може да се почувствува како „прилично атрактивен систем“ дури и за аматери кои не го разбираат добро тргувањето со FX.Сепак, некои од вас можеби се прашуваат: „Дали навистина можеме да му веруваме на системот со нула намалување?

Иако тоа е систем со нула намалување што има многу заслуги за трговците, всушност нема ништо добро да се направи од страната на трговецот Forex (само претрпете загуба).Оттука, точно е и дека има случаи каде што средствата на деловниот оператор се исцрпуваат со преголемо покривање на загубата и тие се одведени во стечај или стечај.

Сепак, може да слушнете како луѓето велат: „Дали големите брокери не се во ред?“
Во неодамнешниот случај, банкротот на големата девизна компанија во странство „Алпари УК“ беше објавен како голема вест поради шокот од франкот.Во тоа време, сите позиции на клиентите кои отворија сметки беа принудени да се затворат.Бидејќи во странство FFX нема темелно зачувување на довербата, не е сигурно дали изгубените средства биле компензирани за загубата.

Дополнително, има и несовесни трговци кои им изјавуваат на трговците дека ќе го активираат системот нула кратење, но не го спроведуваат системот нула кратење бидејќи „загубата е преголема за компанијата да ја покрие“.Затоа, при изборот на трговец со девизен курс, дали е тоа компанија која правилно ги намалува загубите?Би сакал да ја проверам поентата.

Сепак, TITAN FX може да се каже дека е релативно безбеден трговец, бидејќи на Интернет можете да најдете повеќе прегледи кои велат: „Ние усвоивме систем за нула намалување за секоја сметка“.

Давател на ликвидност (LP)

TITAN FX го објавува својот поврзан добавувач на ликвидност (LP) и се вели дека е високо транспарентен брокер за Forex.

На прво место, „давател на ликвидност“ е компанија која обезбедува ликвидност на пазарот.
Со други зборови, тоа се однесува на „даватели на ликвидност = големи финансиски институции поврзани со странски Forex компании“ и тие ја играат улогата на примање нарачки што пристигнуваат до брокери со цел да се одржи ликвидноста на пазарот.

Обелоденувањето на партнерскиот добавувач на ликвидност (LP) потврдува дека методот на тргување на TITAN FX е „метод NDD“.Тоа е затоа што во методот NDD, постоењето на обезбедувач на ликвидност (LP) кој ги покрива нарачките е незаменливо.

Меѓу брокерите во странство Forex, има доста брокери кои велат дека се користи методот NDD, но дека „партнерскиот снабдувач на ликвидност (LP) не е обелоденет“ или „методот DD е осомничен зад сцената“, но TITAN FX има цврсто го објави своето име, така што дефинитивно можете да го наречете методот NDD.

Метод на трансакција

Претходно спомнав дека TITAN FX го користи методот NDD, но овде би сакал да ја допрам разликата помеѓу методот NDD и методот DD.

Постојат главно два вида формати за тргување со девизен курс, кои се „методот DD“ и „методот NDD“.
Разликите помеѓу методот DD и методот NDD се како што следува.

 

Што е методот ДД?

Системот DD (Dealing Desk) се нарекува и „релативно тргување“ и е систем во кој трговците и трговците на Forex тргуваат на основа еден-на-еден.
Нарачките на клиентите ретко се слеваат директно на меѓубанкарскиот пазар, а некои изразија загриженост за транспарентноста на трансакциите.

Најголемата карактеристика на DD методот е дека се јавуваат конфликти на интереси помеѓу инвеститорите и девизните трговци.Се чини дека многу трговци имаат тенденција да го избегнуваат тоа, бидејќи колку повеќе инвеститорот губи, толку е попрофитабилен трговецот Forex.

Се вели дека многу домашни трговци со Forex го користат методот DD во многу случаи, но странските Forex компании користат различни системи во зависност од компанијата. Само затоа што е DD метод не значи дека сите трансакции на трговците се непроѕирни, а меѓу нив има и совесни девизни трговци.

Што е методот НДД?

Системот NDD (Non Dealing Desk) е систем во кој нарачките од клиентите течат директно на меѓубанкарскиот пазар. За разлика од методот DD, овој систем не вклучува дилер, па затоа е високо оценет од инвеститорите поради неговата способност да врши трансакции со висок степен на транспарентност.

Една од атракциите на системот NDD е тоа што е помала веројатноста да се случат пролизгување и одбивање на договор, поради што тој е поддржан од многу трговци.Дополнително, во методот NDD, лесно е профитот на инвеститорите и брокерите во FX да се совпадне, а колку повеќе инвеститорите продолжуваат да тргуваат, толку повеќе брокерите добиваат од распространет приход, што им олеснува на двете страни да изградат добри односи Тоа е предност.

На овој начин, најголемата привлечност на TITAN FX е тоа што можете да тргувате во чиста средина бидејќи тоа е метод на тргување што не оди преку дилери. За брокерите што го прифаќаат методот NDD, приходот од распространетоста е единствениот профит за компанијата, така што колку повеќе клиенти тргуваат, толку повеќе приходи од провизија добиваат.

Затоа, нема ограничувања за тргување на софтверот за автоматско тргување (EA) или краткорочно скалпирање, а можноста за „стоп со лов“, „неправедно лизгање“ и „манипулација со стапката“ е исклучително мала.Се разбира, фактот што нема ограничувања за тргување не значи дека нема случаи на преземање голем ризик како што е тргување со висока потпора, но TITAN FX усвојува систем со нула намалување како што е споменато погоре, така што таа точка е исто така можна. Тоа е безбедно.

Максимална потпора

Тргувањето со висока потпора, како што е 1,000 пати, е една од атракциите во странство Forex и станува стандард.
Во меѓувреме, максималната потпора на TITAN FX е 500 пати, а некои трговци можеби сметаат дека е малку инфериорна во однос на другите компании.

Сепак, со оглед на максималната потпора од 25 пати за домашниот девизен курс, дури и максималната потпора од 500 пати може да се каже дека е доволно висока потпора.Се подразбира дека можете да уживате во ефикасно тргување бидејќи можете да имате еквивалентна позиција со околу 20/XNUMX од маржата.

 

Дополнително, нивото на намалување на загубата на TITAN FX е 20%, што е пониско од другите FX брокери, па дури и ако тргувате со висока потпора, можете да ја задржите вашата позиција до последен момент.Од друга страна, бидејќи е воведен систем со нула намалување, може да се каже дека нема потреба да се разгледува ризикот од загуба што ја надминува маржата.

Крос-јени валутни парови и CFD производи

Во TITAN FX, покрај над 70 валутни парови,

Криптовалута CFD ⇒ 9 главни валути, 18 пара
Берзански индекс CFD ⇒ 21 акција
Благородни метали ⇒ 6 вида
Ресурси ⇒ 3 типа
Акции во САД ⇒ 65 акции

се на залиха.

Не само главните валутни парови и валутни парови крос-јени, туку и помали валутни парови, егзотични валути и помали валутни парови за ентузијасти и напредни корисници се изобилно достапни, па ако сте заинтересирани, обидете се. може да биде интересно.

Деталите за валутните парови TITAN FX се како што следува.

forex главните парови

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
EUR / USD
евра наспроти американски долар
1.2 pips 0.2 pips
GBP / USD
Британска фунта наспроти американски долар
1.57 pips 0.57 pips
AUD / USD
Австралиски долар наспроти американски долар
1.52 pips 0.52 pips
USD / JPY
Американски долар наспроти јапонски јен
1.33 pips 0.33 pips
USD / CHF
Американски долар наспроти швајцарски франк
1.92 pips 0.92 pips

Forex рудар парови

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
AUD / CAD
Австралискиот долар vs Канадски долар
2.51 pips 1.51 pips
AUD / CHF
Австралискиот долар vs Швајцарскиот франк
2.41 pips 1.41 pips
AUD / NZD
Австралиски долар против Новозеландски долар
3.03 pips 2.03 pips
AUD/SGD
Австралискиот долар vs Сингапурски долар
3.55 pips 2.55 pips
EUR / AUD
Евра против австралиски долар
2.75 pips 1.75 pips
EUR / CHF
Евро против Швајцарскиот франк
2.04 pips 1.04 пипка
EUR / GBP
Евра против Британска фунта
1.53 pips 0.53 pips
GBP / AUD
Британска фунта наспроти австралиски долар
3.94 pips 2.94 pips
GBP / CHF
Британската фунта против Швајцарскиот франк
3.32 pips 2.32 pips
NZD / УСД
Нов Зеланд долар vs Американски долар
1.86 pips 0.86 пипка

Пар FX JPY

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
AUD / JPY
Австралискиот долар против јапонскиот јен
2.12 pips 1.12 pips
CAD / JPY
Канадски долар против јапонскиот јен
2.1 pips 1.1 pips
CHF / JPY
Швајцарскиот франк против јапонскиот јен
2.31 pips 1.31 pips
CNH/JPY
Кинески јуани против јапонски јен
1.55 pips 0.55 pips
EUR / JPY
Евро наспроти јапонски јен
1.74 pips 0.74 pips
GBP / JPY
Британската фунта против јапонскиот јен
2.45 pips 1.45 pips
MXN/JPY
Мексикански песо vs јапонски јен
1.32 pips 0.32 pips
NZD / JPY
Нов Зеланд долар vs Јапонски јен
2.62 pips 1.62 pips
THB/JPY
Тајландски Бах против Јапонски јен
2.95 pips 1.95 pips
ZAR/JPY
Јужноафрикански ранд против јапонскиот јен
1.44 pips 0.44 pips

FX Cross Pair

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
CAD / CHF
Канадски долар против Швајцарскиот франк
2.64 pips 1.64 pips
Евра / CAD
Евро против канадски долар
2.4 pips 1.4 pips
EUR / NZD
Евра против Новозеландски долар
4.69 pips 3.69 pips
GBP / CAD
Британска фунта наспроти канадски долар
3.86 pips 2.86 pips
GBP / NZD
Британска фунта против Новозеландски долар
5.81 pips 4.81 pips
USD / CAD
САД долар против Канада долар
1.55 pips 0.55 pips

Forex егзотични парови

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
CHFSGD
Швајцарскиот франк vs Сингапурски долар
5.95 pips 4.95 pips
EUR CZK
Евро против Чешка корона
13.53 pips 12.53 pips
EURSGD
Евро против Сингапурски долар
5.18 pips 4.18 pips
ЕУРЗАР
Евро против Јужноафрикански Ранд
8.01 pips 7.01 pips
GBPSGD
Фунта против Сингапурски долар
6.48 pips 5.48 pips
GBPTRY
Фунта против турска лира
27.43 pips 26.43 pips
NZDCAD
Новозеландски долар vs Канадски долар
4.24 pips 3.24 pips
NZDCHF
Нов Зеланд долар vs Швајцарскиот франк
3.99 pips 2.99 pips
SGDJPY
Сингапурски долар против јапонскиот јен
3.16 pips 2.16 pips
USDCNH
Американски долар наспроти кинески офшор место
9.28 pips 8.28 pips
USDCZK
Американски долар против корона Чешка
61.8 pips 60.8 pips
USDMXN
Американски долар наспроти мексикански пезос
4.52 pips 3.52 pips
USDRUB
Американски долар наспроти руска рубља
801 pips 800 pips
USDSGD
Американски долар против Сингапурски долар
3.37 pips 2.37 pips
USDTHB
Американски долар наспроти тајландски бах
3.22 pips 2.22 pips
USDZAR
Американски долар наспроти Јужноафрикански Ранд
36.69 pips 35.69 pips

Европски пар FX

Нулта стандардна сметка
просечен распон
Сметка на нула сечилото
просечен распон
EURNOK
Евра против Норвешка круна
70.02 pips 70.02 pips
EURPLN
Евра против Полски злота
21.31 pips 20.31 pips
EURSEK
Евро vs Шведска круна
30.73 pips 29.73 pips
EURTRY
Евра vs Турска лира
26.92 pips 25.92 pips
GBPNOK
Паунд против Норвешка круна
87.57 pips 86.57 pips
GBPSEK
Паунд против шведска круна
57.73 pips 56.73 pips
NOKJPY
Норвешка круна против јапонски јен
2.07 pips 1.07 pips
NOKSEK
Норвешка круна против шведска круна
2.49 pips 1.49 pips
SEKJPY
Шведска крона vs јапонски јен
3.05 pips 2.05 pips
USDNOK
Американски долар против Норвешка круна
41.47 pips 40.47 pips
USDPLN
САД долар против Полска злота
3.24 pips 2.24 pips
USDSEK
САД долар vs Шведска круна
29.25 pips 28.25 pips
USDTRY
Американски долар наспроти турска лира
11.57 pips 10.57 pips

За други производи и распродажби за тргување, можно е да се провери од екранот на трансакцијата ⇒ производ за тргување на официјалната веб-страница на TITAN FX.

Екран за тргување производ

Ширење

Од секоја страница погоре, можете да ги проверите распространувањата и условите за тргување.

Алатки за тргување и компатибилни уреди

Со TITAN FX, можно е да се користат платформите MT4 и MTXNUMX на MetaQuotes, за кои се вели дека имаат најмногу корисници во светот.Исто така, постои веб-трговец кој ви овозможува да тргувате со вашиот прелистувач, па затоа е многу погодно кога тргувате во движење.

Овие можат да се користат и со „Стандардната сметка“ и со „Блејд сметката“ отворена во TITAN FX, а вие можете да правите поефикасни трансакции во зависност од тоа како ги користите.Сепак, бидејќи не се достапни други платформи освен серијата MT, имајте предвид дека не може да се користат други алатки.

Некои трговци можеби се прашуваат дали да прифатат MT4 или MT5, но секој од нив има предности и недостатоци, така што не постои платформа што може да се тврди дека "Ова е дефинитивно подобро!"

Меѓутоа, бидејќи MT4 е еволуирана верзија на MT90, постојат 21 типови на вградени индикатори и 4 тип на оски за прилагодување на времето, од кои и двете се пообилни од MTXNUMX.Исто така, има карактеристики како што се функцијата на економскиот календар, брзо и јасно движење и тесни размери.

Сепак, MT4 има убедливо повеќе индикатори кои можат да се инсталираат однадвор!MT4 сè уште е мејнстрим во светот и можеби е полесно да се добијат информации и знаење од MT4.Во секој случај, важно е да изберете според вашиот стил на тргување и точките што сакате да ги нагласите.

Патем, во TITAN FX,

MT4 ⇒ PC, Mac, iOS, Android, Web Trader
MT5 ⇒ компјутер, Mac, iOS, Android

Достапно во

Автоматски систем за тргување (EA)

TITAN FX, исто така, воведе автоматски систем за тргување (EA) наречен „ZuluTrade“.
Автоматското тргување значи дека можете да тргувате со инкорпорирање на автоматски систем за тргување (EA) кој ги програмира занаетите на професионалните трговци во вашата сметка.Ако имате систем за автоматско тргување (EA), машината автоматски ќе тргува дури и ако сте трговец кој не се држи до стапката долго време, па затоа се препорачува и за зафатени трговци со канцелариски работници и трговци домаќинки.

 

Обично, софтверот за автоматско тргување често се продава за плаќање, но TITAN FX нуди „ZuluTrade“ бесплатно!Голема предност е што дури и почетниците трговци можат бесплатно да имитираат професионални занаети.

Покрај тоа, ZuluTrade има функции како што се „рангирање што ја прикажува профитабилноста на различни трговци“, „услуга за следење на тргувањето со автоматско тргување (Zulu Guard)“ и „симулатор за заработка за трговци избрани во ZuluTrade“, така што трговската средина е совршена. .

Сепак, иако системот за автоматско тргување (EA) е многу удобен механизам, со TITAN FX, се чини дека нарачките може да станат лизгави и да се отворат распространувањата кога тргувањето со скалпирање се врши со автоматско тргување. Неопходно е да се обрне внимание на оваа точка.

Јапонска поддршка

TITAN FX е погоден за јапонските трговци бидејќи јапонскиот персонал е достапен од понеделник до петок од 8:00 до 9:00 часот (по јапонско време).Меѓу странските Forex компании, има многу веб-локации кои не поддржуваат јапонски или јапонскиот превод е тежок за читање, но на TITAN FX, официјалната веб-страница и алатките за тргување се целосно компатибилни со јапонски!

Дополнително, пултот за поддршка на TITAN FX одговара на сите прашања на јапонски „на јапонски“ и „на јапонски“.Затоа, дури и оние кои велат „Не можев да го предизвикам Forex во странство затоа што не можам да зборувам англиски“ можат да го користат без вознемиреност.

TITAN FX Јапонски статус на поддршка и часови на поддршка

Главна страница И веб-страницата и порталот поддржуваат јапонски
платформа за тргување И MT4 и MT5 поддржуваат јапонски
Поддршка на јапонски јазик Има јапонски жители.Јапонската кореспонденција е исто така во ред.
(Корисничка кореспонденција преку „е-пошта“, „разговор за поддршка“ и „телефон“ од пултот за поддршка)
Поддршка за време на одговор [Часови за разговор во живо]
Летно сметање на времето: (понеделник) 6:00 - (петок) 6:00 часот
Зимско време: (понеделник) 7:00 - (петок) 7:00 часот
*24-часовна поддршка во работните денови [часови за поддршка на е-пошта и телефон]
(неделни) 8:00-16:00 часот
Контакт информации
Е-пошта
support.jp@taitanfx.com
телефонски број (+64) 800-461-269
(+678) 27‐503

точка на замена

Точка за размена е разликата во каматната стапка помеѓу валутите што се јавува кога купувате или продавате две валути со различни каматни стапки.Точките за размена се објавени од повеќето компании на Forex, но TITAN FX официјално не објави „листа на swap поени“.

Причината е што „TITAN FX секогаш може да ја менува точката на замена со најновата каматна стапка“.
Сепак, некои трговци може да помислат: „Навистина сакам да ја знам точката на размена“ или „Дали постои начин некако да се провери точката на размена?“Во таков случај, можете да ги проверите најновите точки за размена од MT4 или MT5, затоа ве молиме проверете ги од алатката за тргување!

Карактеристиките на точките за размена на TITAN FX се како што следува.

 • Точките за размена се заеднички за сите типови сметки
 • Трансакциите кои имаат за цел разлика во замените поени со градење на двете (т.н. sayadori) се забранети во повеќе сметки
 • Забрането е хеџирање во повеќе сметки (вклучувајќи сметки на други компании) и тимови/групи.
 • Превртувањето се поставува секоја среда од 23:59 до 00:01 часот (XNUMX минути)
 • Само некои CFD занаети имаат 3-дневно превртување во петок

Кога ќе ја слушнете точката на размена, имате тенденција да мислите дека тоа е информација за долгорочно инвестирање, нели?

бонус за кампања

Една од причините за започнување на Forex во странство се „екстравагантни бонус кампањи“, но за жал TITAN FX не нуди никакви бонуси или кампањи.

Тоа е затоа што TITAN FX има политика на „враќање на трговската средина и се шири онолку колку што нема бонус“.
Затоа, трговците кои сакаат да започнат со тргување со користење на бонуси ако работат во странство Forex или сакаат да остваруваат профит додека добро ги користат бонусите, треба да користат прекуокеански Forex со луксузни бонуси.

Вид на сметка и начин на депозит

Како одлучувачки фактор за отворање сметка во странство Forex, главните делови како што се „бонус“, „висока потпора“ и „систем за намалување на нула“ имаат тенденција да се истакнат, но всушност сакаме да нагласиме „депозити и повлекувања до сметката“ како и нив метод.

Многу странски Forex компании поддржуваат не само кредитни картички и банкарски трансфери, туку и електронски дознаки на пари.Нема неколку продавачи кои објавуваат на официјалната веб-страница.

TITAN FX, исто така, поддржува релативно широк спектар на методи за депозит и повлекување, но имајте предвид дека депозитите и повлекувањата со Neteller и Skrill не се достапни за жителите на Јапонија.

Начините на плаќање достапни во Titan FX се како што следува:

 

Надоместок време на размислување Минимален износ на депозит
Кредитна картичка
(ВИЗА/Мастер/JCB/AMEX)
無 料 веднаш $1 (100 јени)
Домашен банкарски трансфер 無 料 Во рок од 1 работен ден XNUM X 10,000 јени
битпаричник 無 料 веднаш $1 (100 јени)
STICPAY 無 料 веднаш $30 (3,000 јени)
Neteller 無 料 веднаш $30 (3,000 јени)
Skrill 無 料 веднаш $30 (3,000 јени)

*Депозитите со Neteller и Skrill не можат да ги користат жителите на Јапонија.

Поени што треба да се забележат за секој начин на плаќање се како што следува.

Кредитна картичка

Во TITAN FX, најлесниот начин е да се депонира со помош на кредитна картичка (или дебитна картичка).
Покрај тоа што нема такси за трансфер, тоа е многу удобен и брз метод бидејќи се депонира на трговската сметка истовремено со порамнувањето.Меѓутоа, за да направите депозит на картичка кај Titan FX, потребно е да ги регистрирате информациите за картичката од страницата за депозит, затоа бидете внимателни.

Домашен банкарски трансфер

TITAN FX соработува со агенции за наплата во Јапонија, за да можеме да работиме со депозити од домашни банки.
Речиси сите финансиски институции, вклучувајќи мегабанки, регионални банки, кредитни унии и онлајн банки, се покриени, така што е малку веројатно дека нема да можете да испраќате пари од вашата финансиска институција.

Убаво е што можете да префрлате пари од банкомати, но недостаток е што минималниот износ на депозит е поставен на 10 јени по трансакција, што е многу повисоко од другите начини на депозит. За депозити од 10 јени или помалку, препорачуваме да користите други методи за депозит.

Депозит со битпаричник

bitwallet е онлајн систем за плаќање што го користат многу странски Forex компании во последниве години.Би било убаво да може лесно да складирате и испраќате легална валута (јапонски јен, американски долар, евро), но покрај тоа, можно е и купување и продавање на виртуелни валути.

Иако се работи за услуга управувана од компанија од Сингапур, може да се каже дека е предност што јапонските корисници можат да ја користат без да се грижат за јазикот бидејќи обезбедуваат поддршка на јапонски. Кога депонирате во TITAN FX, потребно е прво да депонирате средства на вашата сметка на битпаричник, затоа не заборавајте да се подготвите (депозитите и повлекувањата помеѓу битпаричникот и TITAN FX се бесплатни и се рефлектираат во реално време).

Депозит со STICPAY

STICPA е услуга за онлајн плаќање управувана од компанија наречена STIC FINANCIAL LTD во Кипар.Иако содржината на услугата и поддршката за јапонски јазик се речиси исти како битпаричник, потребна е провизија од 2% при депонирање од домашна банка во STICPAY, па затоа не се препорачува.Ако користите плаќање преку Интернет, подобро е да изберете битвалет, кој има помала такса.

Сега да погледнеме како да се повлечете од Titan FX.

 

Надоместок време на размислување Повлекување на профит
картичка со кредитна картичка
(ВИЗА/Мастер/JCB/AMEX)
無 料 неколку дена до 2 месеци Невозможно (до износот на депозитот)
Домашен банкарски трансфер 無 料 Во рок од 1-3 работни дена ОК
битпаричник 無 料 Во рок од 1 работен ден ОК
STICPAY 無 料 Во рок од 1 работен ден ОК
Neteller 3.75% од износот за повлекување Во рок од 1 работен ден ОК
Skrill 3.75% од износот за повлекување Во рок од 1 работен ден ОК

*Повлекувањата за Neteller и Skrill не се достапни за жителите на Јапонија.

Основниот преглед на системот е ист како и методот на повлекување, но има некои точки што треба да се забележат при повлекување, па ајде да ги организираме точките.

кредитен

 • Ако уплатите на трговец на TITAN FX со кредитна картичка, порамнувањето ќе биде „лимит за купување“, а повлекувањето ќе се третира како „рефундирање“.Не е можно да се повлече повеќе од депонираниот износ.
 • Ако направите депозит на картичка и потоа го повлечете, прво мора да го надоместите депонираниот износ како рефундирање, а потоа да ја повлечете преостанатата добивка со услуга за електронски трансфер на пари или со домашен банкарски трансфер.
 • Како и со депозитите, не се наплаќаат надоместоци за повлекување на картичката (рефундирање)
 • Периодот додека не се одрази на картичката варира во зависност од компанијата на картичката (најрано 1-2 работни дена).

Повлекување на домашна банка

 • Во случај на дознака од странство, потребна е такса од 1 јени до 2,500 јени по дознака, но не постои надомест за домашна дознака
 • Средствата може да се повлечат во рок од 1-3 работни дена за домашни дознаки
 • Минималниот износ за повлекување е од 1 јени, па ако е помал од тоа, треба да користите друг метод.
 • При повлекување пари, потребно е да се внесе „шифра на финансиска институција (4 цифри) на банката што прима“

Повлекување во битвалет

 • Надоместоците за дознаки од TITAN FX до битпаричник се бесплатни, но се наплаќа униформа провизија од 777 јени при повлекување од битпаричник во домашна банка.
 • Дознаките од TITAN FX до битпаричник, во принцип, се рефлектираат во реално време.
 • Повлекувањето од бит-паричник до домашна банка трае околу 3 работни дена (вистинскиот број на денови за примање средства може да биде порано за домашни дознаки)
 • Потребна е потврда на идентитетот за битпаричник. Покрај потребата од изготвување „потврда со фотографија на лице како возачка дозвола или пасош“ и „слика што го содржи лицето на лицето“, потребно е да се достави и документ за потврда на тековна адреса (жителска картичка, разни сметки, итн.)

Повлекување до STICPAY

 • Провизијата за дознака од TITAN FX на STICPAY е бесплатна, но при повлекување од STICPAY во домашна банка ќе се наплаќа провизија од 800 јени + 1.5% од износот за повлекување, така што провизијата е доста висока.

Горенаведените се точките што треба да се забележат при плаќањето.

Во последниве години, TITAN FX воспостави детален налог за повлекување со цел да се спречи перење пари.Особено за кредитните картички, процедурата е да се „врати износот на кредитната картичка на картичката“, па може да почувствувате дека уникатниот механизам е комплициран.Дури и ако изберете услуга за електронско плаќање или дознака во странство пред да се врати депозитот на картичката, вашата апликација ќе биде одбиена, затоа бидете внимателни.

Покрај тоа, TITAN FX бара проверка на идентитетот со поднесување документи при отворање сметка.Со други зборови, ако не можете да го потврдите вашиот идентитет, не можете да користите услуги поврзани со девизен курс, како што се отворање сметка, тргување, депонирање или повлекување пари.
Сепак, нема потреба од испраќање пошта и се може да се заврши на Интернет, така што товарот е релативно мал. Доколку размислувате да отворите сметка со TITAN FX, однапред подгответе ги потребните документи (ID и доказ за моменталната адреса).

Зошто TITAN FX е препорачана компанија во странство Forex за скалпирање?

Досега детално ги разгледавме карактеристиките на TITAN FX, но за каков стил на тргување најмногу одговара TITAN FX?

Гледајќи од уста на уста и угледот на Интернет и SNS, многу трговци велат дека „TITAN FX е брокер погоден за скалпирање“.

Секако, има многу странски Forex компании кои имаат услови погодни за скалпирање, но само затоа што е најдобар брокер за скалпирање не значи дека компанијата дозволува скалпирање.Всушност, постојат неколку брокери кои забрануваат скалпирање.

Па што е со TITAN FX?

TITAN FX за скалпирање со високи лостови

Додека некои странски Forex компании забрануваат (или не го одобруваат) скалпот, TITAN FX официјално прифаќа скалпирање.Покрај фреквенцијата на тргување на скалпирање, нема посебни ограничувања за автоматско тргување (EA) и висока потпора.

Мислам дека има некои трговци кои доживеале дека не биле во можност да тргуваат како што се очекувало поради ограничувањата што се случуваат во средината на девизното тргување со користење на висока потпора и скалпирање, но TITAN FX има такви ограничувања Бидејќи нема , можете да се впуштите во трговија!

Евтината (тесно ширење) blade сметка е најдобра за скалпирање со TITAN FX.Scalping е техника која има за цел мала профитна маржа во една трансакција, така што blade сметката што ги минимизира трошоците за тргување ќе обезбеди и профитна маржа.

TITAN FX, исто така, располага со широк спектар на услови кои го олеснуваат постигнувањето резултати во скалпот, како што се „висока стапка на извршување“ и „нулта стапка на застанување (ценовниот опсег што треба да се постави од тековната пазарна цена кога се поставува нарачка на чекање)“.Сигурно ќе ги задоволи потребите на трговците кои сакаат да уживаат во скалпинг занаети.

Сепак, ECN сметките како што се blade сметките ќе имаат не само распон, туку и надоместоци за трансакции, затоа бидете внимателни. Надоместокот за трансакција за blade сметката на TITAN FX е 1 долари во еден правец по лот (10 валута).Ова ќе се додава на ширењето секој пат.Ако сакате да постигнете резултати со скалпирање, секогаш обрнувајте внимание на „бројот на занаети“ и „бројот на многу“.

ま と め

Во оваа статија детално ги објаснив карактеристиките, предностите и недостатоците на TITAN FX.

 

Постојат различни атракции на TITAN FX, но најзабележителна меѓу нив е

 • Тесно ширење
 • висока стапка на извршување
 • Разумни такси за трансакција
 • стоп ниво нула
 • 500 пати потпора
 • Нема ограничување за тргување
 • Широки алатки за тргување и автоматизиран EA софтвер

Совршени услови за занаети со скалпирање со висока потпора.
Затоа, ако сакате да користите сметка со екстремно тесни размери или сакате да се обидете со скалпинг занаети, препорачуваме да отворите сметка со TITAN FX!