IronFX Целосно разбирање на FX
Тип на сметка (вид) 7тип, демо сметка
Потпора максимум1,000Времиња
скалпирање Можно
двете страни Можно
бонус кампања бонус за депозит
Ширење 0.0 пипчиња~
Надоместок Да
DD метод или NDD метод по тип на сметка
Производи (валутни парови) 83種類
уред за тргување PC, паметни телефони, таблети
алатки за тргување MT4
EA (автоматско тргување) Можно
трговија со огледало Можно
Метод на депозит Вклучувајќи кредитни картички итн.3種類
Начин на повлекување Вклучувајќи кредитни картички итн.3種類
会 社 情報 Notesco Limited

Кловелли, улица Викторија 36, Хамилтон ХМ 12, Бермуди

лиценца за регистрација Кипарска комисија за хартии од вредност (CySEC)

Австралиска комисија за хартии од вредност и инвестиции (ASIC)

Управа за однесување на јужноафриканскиот финансиски сектор (FSCA)

Орган за финансиско однесување на ОК (FCA)

Информации за минато одбивање за повлекување な し

Содржина

Тип на сметка на IronFX (вид)

IronFX нуди 7 различни типови сметки и демо сметка.
7-те типови на типови сметки се 4 типа на бонус живи сметки и 3 типа STP/ECN сметки.
Прво, да ги погледнеме четирите типа на бонус сметки во живо.

Стандарден

трговски производ FX, Метали, индекси, стоки, фјучерси, акции
Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, GBP, AUD, JPY, BTC, PLN, CZK
Ширење жива пловечка сметка1.8

во живо фиксна сметка2.2

Надоместок な し
Максимална потпора 1,000Времиња
престанете 20%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

Да
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

премија

трговски производ FX, Метали, индекси, стоки, фјучерси, акции
Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, GBP, AUD, JPY, BTC, PLN, CZK
Ширење жива пловечка сметка1.6

во живо фиксна сметка1.8

Надоместок な し
Максимална потпора 1,000Времиња
престанете 20%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

Да
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

ВИП

трговски производ FX, Метали, индекси, стоки, фјучерси, акции
Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, ЈПЈ, БТК
Ширење жива пловечка сметка1.4

во живо фиксна сметка1.6

Надоместок な し
Максимална потпора 1,000Времиња
престанете 20%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

Да
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

нула ширење

трговски производ FX, метали, индекси, стоки
Минимална големина на парцела 0.01
валута Долари, евра
Ширење 0
Надоместок Да
Максимална потпора 500Времиња
престанете 20%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

Да
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

Следни се три типа STP/ECN сметки.

Без провизија

Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, БТК, ЈПЈ
Ширење 1.7~
Надоместок な し
Максимална потпора 500Времиња
престанете 50%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

な し
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

нула ширење

Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, ЈПЈ
Ширење 0~
Надоместок Да
Максимална потпора 500Времиња
престанете 50%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

な し
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

апсолутна нула

Минимална големина на парцела 0.01
валута УСД, ЕУР, ЈПЈ
Ширење 0.3~
Надоместок Да
Максимална потпора 500Времиња
престанете 50%
заменете бесплатно

(само муслимански корисници)

な し
Поддршка за корисници 24 / 5
Жешка линија со Одделот за справување Да

Покрај овие 7 типови сметки, IronFX нуди и демо сметка,
Можете лесно да отворите демо сметка се додека имате адреса за е-пошта.
MT4, стандардна алатка за тргување и платформа за тргување во странство Forex, може да се испроба бесплатно, па ајде да ја искористиме.

IronFX Leverage

Рамката на IronFX е до 1000x.
Што се однесува до потпората, има многу места кои го ограничуваат салдото на сметката, но IronFX исто така има ограничување за потпора врз основа на состојбата на сметката.
Како што е прикажано подолу, IronFX има ограничување на потпора од состојбата на сметката од 10 јени.

состојба на сметката жива пловечка сметка во живо фиксна сметка STP/ECN сметка
10Помалку од XNUMX јени 1,000Времиња 1,000Времиња 500Времиња
500Помалку од XNUMX јени 500Времиња 500Времиња 500Времиња
1,000Помалку од XNUMX јени 200Времиња 200Времиња 200Времиња
1,000XNUMX јени или повеќе 100Времиња 100Времиња 100Времиња

Можете да бидете сигурни дека нема ограничувања за потпора поврзани со примање бонуси, учество во кампањи, регистрирање за натпревари итн.

Скалпирање со IronFX

Не можев да го потврдам тоа на официјалната веб-страница на IronFX, но во основа се чини дека IronFX може да направи скалпирање.
Всушност, некои луѓе се скалпираат со IronFX.
Првично, ширењето е нешто помало од просекот, па може да се каже дека е Forex брокер погоден за скалпирање.

Хеџинг со IronFX

IronFX овозможува не само скалпирање туку и двојно градење.
Хеџинг е техника во која исто лице има позиции за продажба и купување на истиот валутен пар.
На пример, да речеме дека имате и позиција да купувате долари во јени и позиција да купувате долари во јени.
Имајќи ги двете позиции на овој начин, дури и ако доларот се зголеми или јенот се зголеми, која било позиција ќе служи како осигурување.
Според тоа, вкупната добивка и загуба остануваат исти.
Двете згради не само што бараат профит, туку имаат и импликација за спречување на загубите да станат големи.
Ако можете да ги совладате двете конструкции, ќе можете добро да го контролирате ризикот во Forex.
IronFX има официјален блог одвоен од официјалната веб-страница, а од таму се испраќаат и разни информации.
Официјалниот блог на IronFX исто така споменува дека е можно да се изградат и двете, во зависност од типот на сметката што ја користите.
Поточно, тоа е како што следува.

за живи сметки

(метод ДД)

Двете сметки се можни на иста сметка.

Сепак, не е можно да се вкрстува помеѓу повеќе сметки.

Исто така, не можете и двајцата да изградите дури и во сметката користејќи го бонусот.

За STP/ECN сметки

(НДД метод)

Двете конструкции во основа можат да се направат во секој случај.

Нема посебни ограничувања.

На овој начин, IronFX е поволен и агресивен за двете.
Сепак, постои едно предупредување за двете.
Тоа е и конструкција користејќи сметка на IronFX и сметка на друга компанија.
Забрането е преминување помеѓу сметка на IronFX и друга сметка на Forex во странство.
Може да се смета дека и двете конструкции на овој начин се во основа забранети не само од IronFX туку и од сите трговци на Forex.
Доколку се посомнева дека се користат и сметките на IronFX и сметките на други компании, тие ќе бидат испитани.
Почитувајте ги правилата на двата дома и никогаш не правете нешто што може да предизвика сомнеж.

Бонус кампања IronFX

IronFX има бонус кампања.
Кога станува збор за бонус кампањи во странство Forex, се чувствува како бонус за отворање нова сметка или бонус за депозит, но IronFX нуди бонус за депозит.
IronFX има различни типови сметки, но бонусите може да се применат само за бонус живи сметки.
Со отворање на бонус во живо сметка и со уплата, ќе можете да добивате бонус во различен процент за секој износ на депозит.
Обично, бонусите се ограничени само на еднократно, но не е претерување да се каже дека бонусот за депозит на IronFX е неограничен.
Во зависност од видот на бонусот за депозит, има и такви кои имаат горна граница, но во основа таа се применува за секој депозит, така што бонусот за депозит може да го добивате онолку пати колку што сакате.
Тоа не е еднократен бонус за првиот депозит и ако аплицирате за дополнителни сметки со IronFX, можете да примените различни видови бонуси за секоја сметка.
IronFX нуди 3 типа на бонуси за депозит и можно е да ги добиете сите.
Може да се каже дека IronFX е прилично дарежлив странски Forex.
Трите типа на бонуси за депозит во IronFX се како што следува:

100% неограничен бонус за споделување

Првиот бонус за депозит понуден во IronFX е 1% бонус за неограничено споделување.
Со 100% неограничен бонус за споделување, кога ќе направите депозит, ќе добиете неограничен бонус еднаков на износот на вашиот депозит.
На пример, ако депонирате 20 јени, ќе добиете 100% бонус, така што ефективната маржа (износот што може да се тргува) ќе биде 40 јени.
Со 100% неограничен бонус за споделување, бонусот ќе го дава системот истовремено со депозитот според износот на депозитот.

40% бонус за енергија

Вториот бонус за депозит кој се нуди во IronFX е бонус за моќност од 2%.
Со 40% бонус за моќност, ќе добиете бонус од 40% на вашиот депозит кога ќе направите депозит.
Сепак, ова е ограничено на 4,000 американски долари.
На пример, ако депонирате 10 јени, ќе добиете бонус од 40%, така што ефективната маржа (износот што може да се тргува) ќе биде 14 јени.
Бонусот за моќност од 40% не се доделува автоматски од системот, затоа не заборавајте да аплицирате за бонусот по депонирањето.

20% бонус за железо

Третиот бонус за депозит кој се нуди во IronFX е бонус од 3% железо.
Со 20% Железо бонус, кога ќе направите депозит, ќе добиете бонус од 20% од износот на депозитот.
Сепак, постои и горна граница од 2000 американски долари.
На пример, ако депонирате 10 јени, ќе добиете бонус од 20%, така што вашата ефективна маржа (износ што може да се тргува) ќе биде 12 јени.
Бонусот од 20% железо не се доделува автоматски од системот, затоа не заборавајте да аплицирате за бонусот по депонирањето.
Ве молиме имајте предвид дека бонусот од 20% железо се применува само на една сметка.

Како да побарате бонус

Како што споменав претходно, бонусот за моќност од 40% и бонусот од железо од 20% бараат да аплицирате за да ги добиете.
Чекорите потребни за аплицирање се:

чекор еден Кога отворате сметка, изберете го саканиот бонус на екранот за регистрација
чекор XNUMX Најавете се на клиентскиот портал со внесување на вашата регистрирана адреса за е-пошта и лозинка
чекор XNUMX Изберете „Бонус апликација“ од „Разни апликации“
чекор XNUMX Изберете ја вашата сметка и типот на бонус од табот за повлекување „Сметка“.
чекор XNUMX Проверете ги условите за бонусот и проверете ја согласноста ако нема проблем
чекор XNUMX притиснете поднесе

Се надевам дека ќе го добиете бонусот за ова.

Поени што треба да се забележат кога добивате бонуси во IronFX

Има неколку работи што треба да ги имате на ум кога барате бонуси во IronFX.

Бонусот не може да се повлече

Бонусите добиени во IronFX не може да се повлечат.
Самиот бонус не може да се повлече и може да се користи само како капитал.

Износот што можете да го повлечете зависи од бонусот

Бидете внимателни со повлекувањата по добивањето на бонусот.
Износот што може да се повлече од бонусот варира на следниов начин:

100% бонус за споделување Само половина од салдото по тргувањето може да се повлече.

Во исто време со повлекувањето, бонусот што е даден ќе биде одбиен за истиот износ како и износот за повлекување.

40% бонус за енергија Ако остварите профит, можете да го повлечете само салдото по трансакцијата минус износот на бонусот.

Износ на депозит во случај на загуба+Тоа е износот што се добива со делење на салдото по тргувањето со капиталот.

Во исто време со повлекувањето, износот на бонусот ќе се намали според износот на повлекувањето.

20% бонус за железо Износот можете да го повлечете само откако ќе го одземете износот на бонусот од салдото по трансакцијата.

Во исто време со повлекувањето, износот на бонусот ќе се намали според износот на повлекувањето.

Бидете сигурни да аплицирате за бонусот откако ќе се одрази депозитот

Ако сакате да добиете бонус, направете депозит и побарајте го веднаш штом ќе се појави на вашата трговска сметка.
Тоа е затоа што бонусот не може да се примени откако ќе започне трансакцијата.
Не заборавајте да го примените бонусот веднаш по депонирањето.

IronFX се шири

Распределбите на IronFX започнуваат од 0.0 пипчиња во зависност од типот на сметката.
Се разбира, ширењето зависи од типот на сметката IronFX и производите со кои се ракува.
Генерално, сепак, би рекол дека е просечен до малку под просекот.
Затоа се препорачува и за оние кои размислуваат за скалпирање.

Надоместоци за IronFX

IronFX наплатува надомест.
Некои типови сметки имаат провизии за трансакции, а некои имаат провизии за депозити и повлекувања.

Метод на тргување на IronFX

Методите на тргување со IronFX зависат од типот на сметката.
Бонусните живи сметки се DD метод, STP/ECN сметките се NDD метод.

DD метод за бонус живи сметки

Станува збор за методот DD што се користи во живите сметки за бонус на IronFX.
DD во методот DD е кратенка за „Dealing Desk“ и се нарекува и релативно тргување.
Во методот DD, кога трговецот дава нарачка, дилерот на компанијата за хартии од вредност посредува и одлучува дали да го предаде налогот на финансиската институција што го покрива или не.
Преку нарачките, доколку трговецот оствари добивка, тоа доведува до загуба за брокерот Forex, и обратно, ако трговецот направи загуба, тоа станува добивка за брокерот Forex.
Од страната на трговецот, не знаеме дали налогот се пренесува преку покриената финансиска институција или не.

Предности на методот ДД

Предноста на методот ДД е тесноста на ширењето.
Тоа е затоа што брокерите на девизен курс остваруваат профит со пренесување на налозите на трговците.
Во Forex, можноста за губење е доста висока, така што трговецот на Forex може да оствари профит со пренесување на нарачки во методот DD.

Недостатоци на методот ДД

Во системот DD, дилерите ги извршуваат нарачките, така што брокерите во FX можат да манипулираат со девизните курсеви за да ги надујат загубите на трговците.
Ова е недостаток на методот DD.
Мислам дека повеќето трговци поставуваат стоп загуба за да можат да ги намалат загубите.
Откако ќе ја потврди стоп загубата, трговецот со девизен курс може привремено да го промени курсот наеднаш и да се осмели да ја намали загубата.
Ова е таканаречена манипулација со стапка или прекин на ловот.
Всушност, има моменти кога загубата е потврдена поради прекин на ловот, а курсот се враќа во првобитната состојба без инциденти.
Исто така, како што споменав претходно, загубата на трговецот ќе биде добивка на брокерот Forex, така што постои можност брокерот Forex да се вклучи во измамнички дејствија како што се лизгање и одбивање на договори на штета на трговецот.
Сепак, тоа не го прават сите трговци со DD метод, а ако е добар трговец со Forex, нема проблем со методот DD.

За овие луѓе се препорачува бонусната сметка во живо на методот DD

Сметката за бонус во живо на IronFX е DD метод, но сметката за бонус DD во живо е за оние кои сакаат да тргуваат со FX додека ги одржуваат трошоците надолу, и оние кои главно размислуваат за ултра краткорочно тргување, како што е скалпот.

NDD метод за STP/ECN сметки

IronFX STP/ECN сметката е NDD метод.
NDD во методот NDD е кратенка за „None Dealing Desk“ и се однесува на форма во која нарачките се поставуваат директно кај финансиската институција што ја покрива трансакцијата, без дилерот да посредува во нарачката.
Постојат уште два вида во рамките на шемата NDD.
Постојат два вида „ECN (Електронска комуникациска мрежа)“ која целосно ги пренесува нарачките директно до меѓубанкарските и „STP (директно преку обработка)“ кои трговците со девизен курс поставуваат нарачки за покривање на дестинации.
Сметките STP/ECN на IronFX се класифицирани според овој метод на тргување.
Иако има некои мали разлики, нема проблем со општото разбирање дека методот NDD е да се доставуваат налози директно до покриената финансиска институција.

Предности на методот НДД

Во методот DD, профитот на трговецот станува неповолна положба на трговецот со Forex, а неповолната положба на трговецот станува профит на трговецот со Forex.
Накратко, во методот ДД, интересите на трговците и трговците со девизни биле во конфликт.
Сепак, со методот NDD, интересите на трговците и брокерите во девизниот курс нема да се судрат.
Добивката на трговецот е директно поврзана со трговецот Forex.
Ако трговецот остварува профит и го зголемува обемот на тргување, трговецот со девизен курс исто така остварува профит со провизии.
Може да се каже дека се работи за победничка врска.
Затоа, лизгањето, манипулацијата со стапките и прекинот на ловот што се неповолни за трговците не се намерно извршени.
Апсолутно нема потреба од брокер за forex да се меша во профитот на трговецот.
Затоа се вели дека методот NDD е многу транспарентен и безбеден за трговија.
Ова е предноста на методот NDD.

Недостатоци на методот НДД

Иако методот NDD е многу привлечен, методот NDD има и свои недостатоци.
Тоа е ширењето.
Во споредба со методот DD, методот NDD има тенденција да има пошироко ширење.
Ова зависи од FX трговецот.
Исто така, постојат одлични брокери за Forex, како што е IronFX, кои го користат методот NDD, но го одржуваат ширењето на ниско ниво.

За овие луѓе се препорачува NDD метод STP/ECN сметка

Сметката STP/ECN на IronFX го користи методот NDD, кој особено се препорачува за оние кои бараат чувство на сигурност.
Дури и ако ширењето навистина се прошири, многу трговци кои сакаат да тргуваат со мир на умот избираат сметка на NDD.
Исто така, ако сте стил на тргување што држи позиции на среден до долг рок, како што се swing занаети и замена за размена, не мора да се грижите за тесните распони.
Во таа смисла, се препорачува NDD сметка за оние кои главно размислуваат за среднорочни до долгорочни стилови на тргување.

Производи со кои ракува IronFX (валутни парови)

IronFX се справува со 83 различни валутни парови.

forex валута парови

AUD / USD

Австралиски долар VS американски долар

EUR / CHF

Евро против Швајцарскиот франк

EUR / GBP

Евра против Британска фунта

EUR / JPY

Евро наспроти јапонски јен

EUR / USD

евра наспроти американски долар

GBP / CHF

Британската фунта против Швајцарскиот франк

GBP / JPY

Британската фунта против јапонскиот јен

GBP / USD

Британска фунта наспроти американски долар 0.8

NZD / УСД

Нов Зеланд долар vs Американски долар

USD / CAD

САД долар против Канада долар

USD / CHF

Американски долар наспроти швајцарски франк

USD / JPY

Американски долар наспроти јапонски јен

AUD / CAD

Австралиски долар VS Канадски долар

AUD / CHF

Австралиски долар наспроти швајцарски франк

AUD/DKK

Австралиски долар VS данска круна

AUD/HUF

Австралиски долар против унгарска форинта

AUD / JPY

Австралиски долар VS јапонски јен

AUD / NZD

Австралиски долар против Новозеландски долар

AUD/PLN

Австралиски долар VS полска злота

AUD/SGD

Австралиски долар VS Сингапурски долар

CAD / CHF

Канадски долар против Швајцарскиот франк

CAD / JPY

Канадски долар против јапонскиот јен

CAD/NOK

Канадски долар против Норвешка круна

CAD/SEK

Канадски долар наспроти шведска круна

CHF/HUF

Швајцарски франк против унгарска форинта

CHF / JPY

Швајцарскиот франк против јапонскиот јен

CHF/NOK

Швајцарски франк против норвешка круна

CHF/PLN

Швајцарски франк против полска злота

CHF/SGD

Швајцарски франк против Сингапурски долар

EUR / AUD

Евра против австралиски долар

Евра / CAD

Евро против канадски долар

EUR/CNH

Евро против кинески Ренминби

EUR/CZK

Евра против чешка корона

EUR/DKK

Евро против данска круна

EUR/HKD

Евра против Хонг Конг долар

EUR / HUF

Евро наспроти Унгарска форинта

EUR/MXN

евра против мексикански пезос

EUR/NOK

Евра против Норвешка круна

EUR / NZD

Евра против Новозеландски долар

EUR/PLN

Евра против Полски злота

ЕУР / РУБ

евра против руска рубља

ЕУР / ШЕК

Евро vs Шведска круна

EUR/SGD

Евро против Сингапурски долар

ЕУР / ОБЕДИ

Евра vs Турска лира

ЕУР/ЗАР

Евро против Јужноафрикански Ранд

GBP / AUD

Британска фунта наспроти австралиски долар

GBP / CAD

Британска фунта наспроти канадски долар

GBP/DKK

Британска фунта против данска круна

GBP/HUF

Британска фунта против унгарска форинта

GBP/NOK

Британска фунта против Норвешка круна

GBP / NZD

Британска фунта против Новозеландски долар

GBP/PLN

Британска фунта против полска злота

GBP/SEK

Британска фунта против Шведска круна

GBP / SGD

Британска фунта против Сингапурски долар

GBP/TRY

Британска фунта против турска лира

GBP / ZAR

Британската фунта против Јужноафриканската Ренд

HKD/JPY

Хонг Конг долар vs јапонски јен

NOK/JPY

Норвешка круна против јапонски јен

НОК/СЕК

Норвешка круна против шведска круна

NZD / CAD

Новозеландски долар vs Канадски долар

NZD / CHF

Нов Зеланд долар vs Швајцарскиот франк

НЗД/ХУФ

Новозеландски долар против унгарска форинта

NZD / JPY

Нов Зеланд долар vs Јапонски јен

НЗД/СГД

Новозеландски долар vs Сингапурски долар

PLN/JPY

Полска злота против јапонски јен

SEK/JPY

Шведска крона vs јапонски јен

SGD/JPY

Сингапурски долар против јапонскиот јен

ПРОБАЈ/ЈПЈ

Турска лира против јапонскиот јен

USD / Brl

Американски долар против Бразилски Реал

УСД / ЦНХ

Американски долар наспроти кинески Ренминби

USD/CZK

Американски долар против чешка коруна

USD / DKK

САД долар vs Данска круна

USD / HKD

САД долар vs Хонг Конг долар

USD / HUF

Американски долар наспроти унгарска форинта

USD / MXN

Американски долар наспроти мексикански пезоси

УСД / НОК

Американски долар против Норвешка круна

УСД/ЗЛН

САД долар против Полска злота

USD / избор

Американски долар наспроти руска рубља

USD / SEK

САД долар vs Шведска круна

USD / SGD

Американски долар против Сингапурски долар

USD / TRY

Американски долар наспроти турска лира

USD / ZAR

Американски долар наспроти Јужноафрикански Ранд

ZAR/JPY

Јужноафрикански ранд против јапонскиот јен

 

IronFX нуди и широк спектар на други производи.

Метал

КСАГЕР

СПОТ Сребрена унца наспроти евро

XAGUSD

SPOT Сребрена унца наспроти американски долар

XAUEUR

СПОТ златна унца наспроти евро

XAUUSD

SPOT златна унца наспроти американски долар

XPDUSD

SPOT Паладиумска унца наспроти американски долар

XPTUSD

SPOT платина унца наспроти американски долар

индекс

EU50 Пари 225 JPY готовина 30 САД готовина FRA40 Пари
AUS200 Пари GER40 Пари NETH25 Пари Шпанија 35 Пари
UK100 Пари 100 САД готовина 500 САД готовина SWE30Cash
Swiss20Cash HK50 Пари UK250 Пари Италија 40 Пари

стока

WTICash BRENT Пари NAT.GASCash

фјучерси

US500

Е-мини S&P 500

US30

E-mini Dow (5 долари)

US100

Е-мини NASDAQ

JP225

NIKKEI 225 (долар)

UK100

FTSE 100

АУС200

Индекс ASX SPI 200

FRA40

Индекс CAC 40

Кина50

Индекс FTSE Кина А50

УПОТРЕБА

IL Лесна слатка сурова нафта

УКОИЛ

Брент сурова

НАТ.ГАС

Природен гас

Пченка
Соја Пченица Кафе
Какао Рајс Шеќер
Памук Бакар Евро фјучерси
Фјучерси на јапонски јен Фјучерси во австралиски долар Фјучерси на британска фунта
Фјучерси на швајцарски франци Индекс на долар  

Покрај ова, IronFX има и голем избор на акции.
Само залихите лесно надминуваат 100, па нема да ги набројувам.

Уред за тргување IronFX

IronFX поддржува употреба од компјутери, паметни телефони и таблети.
Можете да го користите од вашиот компјутер кога сте дома и од вашиот паметен телефон или таблет кога сте надвор, така што никогаш нема да пропуштите можност за тргување.
Бидејќи одговара на еден начин на уредот, нема поплака.

Алатки за тргување IronFX

Еден од критериумите при изборот на брокер на Forex се обезбедените алатки за тргување.
IronFX нуди MT4 како алатка за тргување.
Не само во странство Forex, туку сега MT4 е стандардна алатка за тргување, така што може да се каже дека обезбедувањето MT4 е многу голема поента.
IronFX MT4 е поддржан од Windows, macOS, iPhone/iPad, Android и други интернет прелистувачи.

MT4 за Windows

За да користите MT4 за Windows со IronFX, прво преземете и инсталирајте го MT4.
Изберете да се најавите со постоечка сметка или да отворите нова сметка, проверете ја листата на брокери и изберете IronFX како ваш брокер.
Внесете ги корисничкото име и лозинката опишани во е-поштата за добредојде на IronFX како податоци за најава и започнете со тргување.
MT4 за Windows ги има следните карактеристики.

 • Управувајте со вашите нарачки, позиции и акции онлајн
 • Ги поддржува сите видови нарачки и режими на извршување
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • Достапни се напредни графикони и индикатори
 • Проверете онлајн стриминг вести
 • Достапни се и извештаи за активности

MT4 Напредно за Windows

IronFX исто така нуди MT4 Advanced за Windows што ви овозможува да ги користите најновите функции за тргување во индустријата, како што се стратегиите за автоматско тргување и функциите EA (Expert Advisor).
За да користите MT4 Advanced за Windows, прво преземете го стандардниот клиентски терминал со кликнување на копчето за преземање.
Кликнете на копчето Retrofit и изберете да се најавите со постоечка сметка или да отворите нова сметка откако ќе се инсталираат напредните функции.
Изберете IronFX како ваш брокер од списокот и најавете се со корисничкото име и лозинката дадени во почетната е-пошта на IronFX.
Сè што треба да направите е да започнете со тргување.
MT4 Advanced за Windows ги има следните карактеристики.

 • Управувајте со вашите нарачки, позиции и акции онлајн
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • Достапни се напредни графикони и индикатори
 • Проверете онлајн стриминг вести
 • Можете да го проверите извештајот за активност
 • Дозволува стратегии за автоматизација
 • Вграден EA (експертски советник)

MT4 MultiTerminal за Windows

Со MT4 MultiTerminal за Windows, не само што можете да управувате со повеќе сметки во еден терминал, туку и да поставувате нарачки со еден клик.
За да ја користите верзијата за Windows на MT4 MultiTerminal, прво преземете го терминалот.
По преземањето, стартувајте ја датотеката .exe.
Кога ја стартувате програмата за прв пат, ве молиме најавете се со корисничкото име и лозинката дадени во е-поштата испратена од IronFX.
Ова е се што ви треба.
Верзијата за Windows на MT4 MultiTerminal ги има следните карактеристики.

 • Поддржува повеќе типови нарачки
 • Овозможува управување со повеќе сметки и извршување трансакции
 • Во живо можете да ги следите цените на финансиските инструменти
 • Овозможува напредно прикажување на графикони
 • Достапни се извештаи за активности

MT4 за Mac

IronFX нуди и MT4 за Mac.
Употребата е иста како верзијата на Windows, откако ќе ја преземете и инсталирате MT4, проверете ја листата на брокери и изберете IronFX како брокер.
Изберете IronFX како ваш брокер и најавете се користејќи ги корисничкото име и лозинката дадени во вашата е-пошта за добредојде на IronFX.
Сè што треба да направите е да започнете со тргување.
MT4 за Mac ги има следните карактеристики.

 • Управувајте со вашите нарачки, позиции и акции онлајн
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • Достапни се напредни графикони и индикатори
 • Проверете онлајн стриминг вести
 • Можете да го проверите извештајот за активност
 • Дозволува стратегии за автоматизација
 • Вграден EA (експертски советник)

MT4 за iPhone/iPad iOS

За да користите MT4 за iPhone/iPad iOS, прво преземете и инсталирајте MT4.
Изберете да се најавите со постоечка сметка или да отворите нова сметка, изберете IronFX како ваш брокер и најавете се со корисничкото име и лозинката дадени во вашата е-пошта за добредојде на IronFX.
Сè што треба да направите е да започнете со тргување.
MT4 за iPhone/iPad iOS ги има следните карактеристики.

 • Целосна контрола над вашата трговска сметка
 • Управувајте со вашите нарачки, позиции и акции онлајн
 • Ги поддржува сите видови нарачки и режими на извршување
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • Достапни се 3 типа графикони: столбест дијаграм, свеќник и линија
 • Достапни се 30 популарни технички индекси
 • Подготвени се 24 видови на објекти за анализа

MT4 за Android

Дури и кога користите MT4 за Android, започнете со преземање и инсталирање на MT4.
Изберете да се најавите со постоечка сметка или отворете нова сметка и изберете IronFX како ваш брокер.
Едноставно најавете се со корисничкото име и лозинката дадени во вашата е-пошта за добредојде на IronFX и започнете со тргување.
MT4 за Android ги има следните карактеристики.

 • Целосна контрола над вашата трговска сметка
 • Управувајте со вашите нарачки, позиции и акции онлајн
 • Ги поддржува сите видови нарачки и режими на извршување
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • Достапни се 3 типа графикони: столбест дијаграм, свеќник и линија
 • Достапни се 30 популарни технички индекси
 • Подготвени се 24 видови на објекти за анализа

MT4 Web Trader

За да го користите веб-трговецот MT4, пристапете до официјалната веб-страница на IronFX и изберете да се најавите со постоечка сметка или да отворите нова сметка.
Ако се најавувате со постоечка сметка, ве молиме внесете ги информациите за најавување на вашата вистинска или демо сметка.
Платформата за тргување со веб-трговец MetaTrader 4 е на само еден клик.
Веб-трговецот MT4 ги има следниве карактеристики:

 • 4% веб-базирана платформа за далечински пристап до околината на веб-трговец MT100 која ги вклучува сите основни карактеристики што ви се потребни за ефикасно тргување
 • Целосна синхронизација со верзијата за преземање на MT4
 • Следете ги цените на финансиските производи и девизните курсеви
 • WebTerminal може да се користи без регистрација на заедницата MQL5
 • Брз, сигурен и лесен за употреба
 • Работи без никакви дополнителни приклучоци или додатоци за прелистувачот
 • Веб терминалите се лесни за користење и сите пренесени информации се безбедно шифрирани

EA (автоматско тргување) во IronFX

IronFX овозможува EA (автоматско тргување).
IronFX има авто-трговија и автоматско тргување.
Исто така, ако не сте отвориле сметка со IronFX, можете да ја користите автоматизираната платформа за тргување со пополнување на формуларот за онлајн регистрација и кликнување на „Отвори трговска сметка“.
Ако веќе сте се регистрирале со IronFX и имате одобрена сметка, ве молиме испратете е-пошта на „Japan.support@ironfx.com“ во која ќе наведете дека сакате да ја поврзете вашата сметка и да започнете автоматско тргување.

Тргување со огледало на IronFX

IronFX овозможува и тргување со огледало.
IronFX го користи изразот „трговија со копии“, но со трговијата со копии на IronFX, можете да ги копирате стратегиите на трговците со високи перформанси во реално време.
Трговијата со копии на IronFX ќе биде смирувачки сојузник не само за почетниците на Forex, туку и за оние кои не можат да потрошат доволно време на анализа на пазарот.

Методи за депозит на IronFX

IronFX нуди три типа начини на депозит, вклучувајќи кредитни картички.
Сепак, се чини дека нема да го знаете најновиот начин на депозит освен ако не отворите сметка со IronFX, па не заборавајте да проверите таму.

Депозит на дебитна/кредитна картичка

Со дебитна или кредитна картичка, можете да внесете депозити со едноставна операција.
Ако депонирате со кредитна картичка, мора да се повлечете на кредитната картичка до истиот износ како и износот на депозитот при повлекување.
Да ја повлечеме добивката што ја надминува истата сума како и износот на депозитот со банкарски трансфер.
Нема провизија за депозит, а може да се користат Visa картички и JCB картички.
Плаќањата со дебитна или кредитна картичка нема да бидат прифатени освен ако не се одобрени документите за потврда на идентитетот и документите за докажување на адресата.
Кога депонирате со дебитна или кредитна картичка, погрижете се прво да ги одобрите документите за верификација.

Банкарска дознака

За разлика од кредитните картички, банкарските трансфери ви овозможуваат да повлекувате и профит.
Затоа, можете да ги повлечете вашиот депозит и профит во исто време.
Дополнително, минималниот износ на депозит е 1 јени, а нема провизија за депозит.

Депозит со Bitwallet

Депозитите со Bitwallet исто така се без надоместоци за депозит.
Со IronFX, добивката може да се повлече од Biwallet на ист начин како и банкарските трансфери.
Тоа е најзгодниот метод за оние кои веќе имаат Biwallet бидејќи не бара никаков напор.

Методи за повлекување на IronFX

IronFX нуди 3 типа на методи за повлекување, вклучувајќи кредитни картички.
Сепак, ова е исто како и начинот на депозит и се чини дека не можете да го знаете најновиот начин на повлекување освен ако всушност не отворите сметка со IronFX.

Дебитна картичка/Повлекување на кредитна картичка

Повлекувањето на кредитната картичка до истиот износ како и износот депониран со кредитна картичка, а добивката што ја надминува истата сума како депонираниот износ ќе биде во форма на банкарска дознака.
Надоместоците за повлекување се бесплатни, а може да се користат Visa картички и JCB картички.
Имајте предвид дека кредитните картички секогаш имаат приоритет при повлекување.

Банкарска дознака

За разлика од кредитните картички, банкарските трансфери ви овозможуваат да повлекувате и профит.
Износот на депозитот и добивката можете да ги повлечете одеднаш, а надоместокот за повлекување е бесплатен.

Повлечете се со Bitwallet

Bitwallet исто така нема такси за повлекување.
IronFX ви овозможува да ја повлечете добивката од Biwallet на ист начин како и банкарските трансфери.
Ако веќе имате Biwallet, тоа е можеби најзгодниот метод бидејќи не бара никаков напор.

Информации за компанијата IronFX

Што се однесува до информациите за компанијата IronFX, оперативната компанија на IronFX е „Notesco Limited“.
Адресата е „Clovelly, 36 Victoria Street, Hamilton HM 12, Bermuda“ и е наведена и на официјалната веб-страница на IronFX.
IronFX работи од 2010 година и работи повеќе од 10 години.
Се разбира, има FX во странство кои имаат подолга историја на работа, но мислам дека работењето повеќе од 10 години во високо конкурентна индустрија ќе доведе до одредено ниво на доверливост.
Бидејќи се користи во 180 земји низ светот, може да се каже дека неговиот обем е значителен.

Регистрирана лиценца IronFX

IronFX има добиено повеќе финансиски лиценци во зависност од областа во која работи.

 • Кипарска комисија за хартии од вредност (CySEC)
 • Австралиска комисија за инвестиции во хартии од вредност (ASIC)
 • Управа за однесување на јужноафриканскиот финансиски сектор (FSCA)
 • Управата за финансиско однесување на Обединетото Кралство (FCA)

Некои од финансиските лиценци што ги има добиено IronFX имаат висок степен на тешкотија.
Покрај добивањето на повеќе финансиски лиценци, некои од нив имаат висок степен на тежина, па може да се каже дека финансиската лиценца е многу доверлива.
Патем, IronFX работеше на добивање финансиска лиценца во Јапонија во минатото.
Сепак, се откажав од добивањето јапонска финансиска лиценца и веројатно нема да ја добијам во иднина.
Ако добиете јапонска финансиска лиценца, речиси сите атрактивни делови на IronFX ќе бидат отстранети, па можеби ви е мило што не сте добиле јапонска финансиска лиценца.

Информации за минато одбивање за повлекување на IronFX

Иако не е ограничен на IronFX, она што е загрижувачко за Forex во странство се информациите како што е минато одбивање за повлекување.
Всушност, ако го истражувате IronFX, ќе најдете многу информации за одбивањата за повлекување.
Сепак, во однос на IronFX, можете да мислите дека во минатото немало одбивање за повлекување.
Ова е затоа што самиот IronFX јасно ги негираше информациите за минато одбивање повлекување.
Всушност, како одговор на прашањето „Дали некогаш ви било одбиено повлекување во IronFX?“, на официјалниот блог јасно стои „Не“.
IronFX обезбедува услуги за тргување со стоки вклучително и FX од 2010 година, но досега никогаш не сме одбиле да повлечеме средства од поединечни трговци или плаќања на партнери, освен во случаи кога тие ги прекршиле условите за тргување.
Всушност, овој дел од „ако ги прекршите условите за трговија“ е поентата.
Акт што ги прекршува условите за трговија се однесува на чин што е намерно направен за да предизвика штета на IronFX.
На пример, чин што намерно предизвикува штета на IronFX со користење на друга сметка на Forex во странство и сметка на IronFX.
Редовното дискреционо тргување и тргување со користење на EA (автоматско тргување) нема да се смета за прекршување на условите.
На прво место, таквиот чин на прекршување на правилата е исто така чин на кршење на правилата во други странски FX освен IronFX.
Затоа, тоа не значи дека IronFX презема посебни строги мерки против дејствија кои ги прекршуваат условите.
Ако го правите истото со други Forex во странство, може да го добиете истиот третман како IronFX, или во некои случаи, построг третман.
Доколку се потврди дека сте ги прекршиле условите на трансакцијата, ќе го суспендираме повлекувањето и ќе спроведеме истрага.
Повеќето луѓе ќе тргуваат сами, но може да има случаи кога трговецот не тргува, туку некој како што е настанот тргува во име на трговецот.
Во таков случај, постои можност да се изврши прекршување на условите без знаење на трговецот.
Трговците на Forex, вклучувајќи го и IronFX, имаат тенденција да се фокусираат повеќе на чија сметка е направена трансакцијата отколку на тоа кој ја направил.
Дури и ако трговците не тргуваат сами, погрижете се да знаат што всушност прават занаетите.

Зошто кружат информации за одбивање на повлекувања?

IronFX јасно негира дека не одбиваат повлекувања без причина, но зошто воопшто има толку многу информации за одбивањата за повлекување?
Се чини дека има многу луѓе кои дознале за одбивањето на повлекувањето на IronFX гледајќи во лични блогови.
Можеби има некои кои злонамерно шират информации во обид да ја намалат репутацијата на IronFX, а може да има и други кои не сфаќаат дека ги прекршиле правилата и погрешно разбрале дека повлекувањата се одбиени. Ќе има и тип кој е пренесување.
Особено во вториот случај, не можете да направите ништо ако не го забележите тоа.
Изгледа дека IronFX мисли дека е неизбежно да се циркулираат такви информации, па ако се чувствувате непријатно поради несигурни информации, ве молиме директно контактирајте со јапонската поддршка (japan.support@ironfx.com).

Предности на IronFX

Уште еднаш, би сакал да ги погледнам придобивките од IronFX.

Максимална потпора од 1,000 пати

Во странство Forex е првично атрактивен поради неговата висока потпора во споредба со домашниот Forex.
Искористувањето на IronFX до 1,000 пати е голема предност меѓу странските FX.
Колку е поголема потпора, толку е поголема ефикасноста на капиталот.
Можете да се стремите кон пресврт со еден истрел дури и од мала сума пари.
Имам сон

Обилни залихи

IronFX има широк спектар на парови на валута Forex.
Покрај тоа, достапни се и разни други производи, а секој од нив се справува со многу брендови.
Колку повеќе производи и брендови имате, толку повеќе можности за тргување ќе имате.
Можеби ќе можете да остварите неочекувани профити не само во FX туку и во други производи и брендови.

Усвоен систем со нула-сече без повик за маргина

IronFX користи систем со нула сечење без дополнителен повик.
Маржите можат да бидат причина за долг во Forex, па затоа е голема атракција што нема такво нешто.
Со оглед на тоа што е усвоен системот за намалување на нула, дури и ако се случи голема загуба, салдото на сметката ќе биде само нула.
Ризикот се намалува само со усвојување на систем со нула намалување без дополнителна маржа.

Прекрасен бонус за депозит

IronFX нуди бонуси за депозит.
Има три такви, а доколку ги исполнувате условите, можете да ги добиете сите три бонуси за депозит.
Ова е исто така голема предност, бидејќи е прилично луксузен бонус.

Недостатоци на IronFX

Ајде да ги погледнеме и недостатоците на IronFX.

Некои делови имаат нецелосна јапонска поддршка

Официјалната веб-страница на IronFX може да се префрли на јапонски.
Сепак, има некои делови кои се чувствуваат непријатно со јапонски, а во зависност од страницата, има места кои се напишани на англиски наместо на јапонски.
Покрај тоа, може да бидете држени да чекате долго време со приказ како што е „време на чекање 0 минути“ во разговор во живо итн. што се користи кога се поставуваат прашања.
Не е дека не сме се фокусирале на јапонската поддршка, но се чини дека има некои несовршености.
Ова е еден од недостатоците во смисла дека има простор за подобрување.

не многу популарен на интернет

Можеби е малку патетично да се наведе ова како недостаток, но IronFX нема многу добра репутација на интернет.
Има информации за одбивање на повлекувања што ги споменав претходно, а има и дел од сликата што останува затоа што еднаш во минатото се повлекле од Јапонија.
Репутацијата не е нешто што може да се направи преку ноќ, но се чини дека ова е една од недостатоците.