Forex – Темелна проверка дали да се избере BigBoss

BigBoss е брокер во странство Forex основан во 2013 година. Од 2016 година, веб-страницата и поддршката за корисници се целосно јапонски, а бројот на јапонски трговци кои отвораат сметки се зголемува од година во година.Тоа нема никаква врска со „Големиот шеф“ на Цујоши Шинџо, но можеби бројот на членови може да се зголеми поради влијанието на назначувањето на менаџерот на Хокаидо Нипон-Хам Фајтерс овојпат.

BigBoss се карактеризира со висока стапка на договор, брза брзина на депозит и повлекување, екстремно тесни распони, висока потпора, итн. Меѓу трговците со FX, се вели дека тие имаат „висока сеопфатна сила“ и „странски девизни брокери кои можат да тргуваат со мир на умот“. и високо оценет.Дополнително, фактот дека е можно да се тргува од мала количина и фактот дека поддршката за јапонски јазик е значителна, може да се каже дека е безбеден елемент за почетниците во тргувањето со Forex и за оние кои сакаат да започнат со Forex во странство.

Затоа, овој пат, за оние кои се љубопитни за тоа каква е Forex компанија BigBoss и сакаат да ги знаат препорачаните компании за започнување со Forex во странство, ќе го претставиме прегледот на компанијата BigBoss, содржината на услугата, функциите, бонус кампањите итн. тоа во детали.

Содржина

Профил на компанијата BigBoss

Да почнеме со профилот на компанијата BigBoss.

име на компанија Prime Point LLC
Адреса на седиштето 1/F, First St Vincent Bank Ltd Building James Street Kingstown St. Vincent and the Grenadines
година на основање 2013 年
финансиска лиценца Лиценца бр.: 380 ДОО 2020 година
Време на одговор на истрагата Работни денови (од понеделник до петок)10: 00~18:00 (JST)
Точка за контакт разговор во живо, контакт форма илиEПрашања преку е-пошта.
support@BigBoss-financial.com
* Во принцип, барањата по телефон не се можни

Меѓу оние кои сакаат да започнат со Forex во странство, има многу странски брокери за Forex кои немаат финансиска лиценца и се чувствуваат непријатно, може да има многу трговци кои мислат дека не сакаат да отворат.Сепак, BigBoss доби официјална регистрација за финансиска лиценца како меѓународна деловна корпорација во Сент Винсент и Гренадини, така што нема проблем да се смета за релативно сигурен брокер за Forex.

Профилот на компанијата на официјалната веб-страница има солиден сертификат за лиценца, па ако сте заинтересирани, можеби ќе сакате да го проверите пред да отворите сметка.

Содржини на услугата BigBoss

Сега кога го знаете профилот на компанијата BigBoss, ајде да ги провериме деталите за услугата еден по еден.

Тип на сметка на BigBoss

Од крајот на декември 2021 година, BigBoss има три девизни сметки за инвестициски цели на трговците.
Деталите за сметката се како што следува.

  Стандардна сметка проширена сметка ФОКРЕКСсметка
Карактеристики на сметката Сметка со најдобри распони и договорни стапки во индустријата! Исклучително тесниот распон за активните трговци е поентата! Виртуелна менувачка сметка произведена од BigBoss!
тип на валута на сметката УСД, ЈПЈ УСД, ЈПЈ USD, JPY, BTC, ETH, OMG, QASH, EXC, RSVC XRP, NEO,BXCMore
Метод на нарачка NDD ECN метод NDD ECN метод CEX метод
Потпора максимум999Времиња

* Левериџот е пропорционален на состојбата на сметката

*[УСД рубли,USDTRY,USDZAR,CFD]е потпора50двојно фиксна

максимум999Времиња

* Левериџот е пропорционален на состојбата на сметката
*[УСД рубли,USDTRY,USDZAR]е потпора50двојно фиксна

тргување на самото место
тргување со валутни парови Forex Majors, Forex Minors, CFDs, итн. Forex Major, Forex Minor -

Стандардна сметка

Како што сугерира името, стандардната сметка е најстандардниот тип на BigBoss, што ја прави совршена сметка за трговци почетници.Неговите спецификации може да се сметаат за речиси исти како XM и HotForex, кои им се познати на јапонските трговци.

Оваа стандардна сметка има малку поширок распон од сметката за професионално ширење, но таа е најтесната дистрибуција меѓу странските трговци со Forex како целина.Дополнително, многу е привлечно што стапката на договорот е висока, провизијата за трансакцијата е бесплатна, а со виртуелната валута може да се тргува. Од трите сметки обезбедени од BigBoss, таа покрива најмногу акции, па затоа е совршена сметка за оние кои размислуваат за тргување со различни акции.

проширена сметка

Карактеристиката на професионалната сметка за ширење е исклучително тесниот распон. Може да се пофали со просечен распон од 0.2 пип за USD/JPY, што е едно од најтесните распони во индустријата, и многу активни трговци отвораат сметки за ова.

Сепак, треба да се забележи дека методот ECN бара такса за кружно патување од околу 9 долари.Иако тоа е сметка која е многу поволна за трговците кои нагласуваат ширење, нема други извонредни карактеристики, така што некои луѓе сметаат дека сметките на ECN обезбедени од други странски брокери Forex се поатрактивни. Се чини дека е внатре.

FOCREX сметка

FOCREX е виртуелна размена управувана од BigBoss.Вистинското тргување на оваа сметка се врши на FOCREX, а не на BigBoss.Меѓутоа, бидејќи матичната компанија што управува со неа е истата компанија како BigBoss, можно е да се тргува со доверба.

Исто така, една од атракциите е тоа што ако отворите сметка со BigBoss, можете да тргувате и на BigBoss и на FOCREX.Сепак, тргувањето со FOCREX е ограничено на „само трансакции со виртуелен транзитен самото место“.Бидејќи се работи за спот трансакција без потпора, запомнете дека нема намалување на загубата и дека нема загуба што ја надминува главницата.Дополнително, имајте предвид дека има такса за кружно патување од 0.4% за трансакции на сметката FOCREX.

BigBoss Leverage

Во Forex, можете да тргувате со поголема сума од реалните средства со користење на потпора на маржата.Ова се нарекува потпора, но ако нема потпора, се разбира, „маржа = износ на трансакција“.Меѓутоа, со користење на потпора, можно е многукратно да се зголеми износот на трансакцијата. Тоа не е сон.

Ливериџот на BigBoss првично беше 555x, но во 2021 година, содржината беше надградена, а максималната потпора е 999x.Сепак, 999 пати потпора не е секогаш достапна, а потпората може да се користи со следнава пропорционална формула за состојбата на сметката.

Табела за кореспонденција со пропорционална формула за салдото на сметката
состојба на сметката вредност на потпора
0 долари$ 19,999 999 пати
20,000 долари$ 49,999 555 пати
50,000 долари$ 99,999 200 пати
Над 100,000 УСД 100 пати
Од 0 јени1,999,999 999 пати
Од 2,000,000 јени4,999,999 555 пати
Од 5,000,000 јени9,999,999 200 пати
10,000,000 јени или повеќе 100 пати

Со цел да се избегне ризикот од загуба поради високата потпора, BigBoss воведе „пропорционална формула на салдото на сметката“ во која вредноста на левериџот се менува според салдото на трговецот.Вредноста на потпора се ажурира еднаш дневно и ќе се ажурира според состојбата на сметката 1 минути по EOD (крајот на денот) (EOD е летно сметање на времето 1:5/зимско време 6:05 *и по јапонско време) .
Вообичаено е за прекуокеанските брокери на Forex дека соодносот на потпора варира според состојбата на сметката вака.

Ова правило за потпора важи за „Стандардна сметка“, „Про распространета сметка“, „МАССНА стандардна сметка“ и „сметка за виртуелна валута ECN“, така што повеќето од оние што тргуваат на BigBoss го следат ова правило. Мора да тргувате соодветно.

Дополнително, правилата за потпора ги вклучуваат следните целни и нецелни проблеми, затоа погрижете се внимателно да ги проверите условите кога отворате сметка или всушност тргувате.

Пропорционална формула за потпора на состојбата на сметката
Целно прашање
 • Forex мајор
 • НекоиForex Minor (AUDCAD, GBPCAD, GBPNZD)
Пропорционална формула за потпора на состојбата на сметката
Прашања кои не се опфатени
 • НекоиForex Minor (USDRUB, USDTRY, USDZAR): Левериџ50фиксиран на превиткување
 • CFD (метал, индекс, енергија, криптовалута): Leverage50фиксиран на превиткување

BigBoss систем со нула сечење

Кога ќе слушнете тргување со висока потпора, мислам дека има многу луѓе кои се загрижени за ризикот, како на пример „ќе бидам оптоварен со огромен долг“ и „нема да можам да закрепнам ако изгубам многу“.Меѓутоа, бидејќи повеќето од прекуокеанските брокери на Forex воведоа систем со нула намалување, нема да биде објавен дополнителен повик (некои брокери не го користат системот со нула намалување).Се разбира, BigBoss користи и систем со нула намалување без дополнителна маржа, за да можете да тргувате со мир на умот.Фактот дека нема повик за маржа значи дека дури и ако состојбата на сметката стане негативна, нема потреба да се плаќа негативниот износ на компанијата што работи.Со други зборови, не постои висок ризик како „изгубив голема загуба затоа што изгубив во Forex“ или „банкротирав затоа што имав проблем да го платам долгот“ како домашен брокер на Forex без систем за намалување на нула.

Сепак, системот за нула намалување може да не работи во случаи кога се прекршуваат табуата, како што се занаети кои се насочени кон периоди на висока нестабилност на пазарот или занаети кои немаат правичност. Се чини дека е подобро да не размислувате за тоа.

Валутни парови на BigBoss

Во BigBoss, покрај девизните парови на валути, имаме средина каде што можете да тргувате со различни работи како што се CFD-и за виртуелни валути и тргување со фјучерси.Конкретно, од октомври 2021 година, покрај 10-те пара CFD на виртуелни валути со кои може да се тргува на „Стандардната сметка“, ќе се постапуваат со 9 нови парови како што се ADA/BNB, UNI и DOGE, привлекувајќи внимание кај трговците. собираат.

Услови за тргување со CFD и валутни парови

Услови за тргување со CFD криптовалута
 • Целна сметка за тргување: Стандардна сметка, стандардна сметка MASS
 • Левериџ [заеднички за сите валутни парови]: 50 пати (фиксна)
 • Минимална единица за тргување [заедничка за сите валутни парови]: 0.01 Лот
 • Провизија за трансакција [Заеднички за сите валутни парови]: Бесплатно
ペ ア симбол трансакциска единица
БТК / USDT Биткоин наспроти Тетер 1 Лот = 1 БТК
BTC/JPYT Биткоин наспроти USDT во однос на јапонскиот јен 1 Лот = 1 БТК
ЕТХ / УСДТ Ethereum vs Tether 1Лот = 10ЕТХ
ETH/JPYT Ethereum vs USDT против јапонскиот јен 1Лот = 10ЕТХ
XRP / USDT Рипл против Тетер 1 Лот = 10,000 XRP
XRP/JPYT Ripple против USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 10,000 XRP
BCH / USDT Биткоин Кеш наспроти Тетер 1 Лот = 100 BCH
BCH/JPYT Биткоин Кеш наспроти УСДТ во однос на јапонскиот јен 1 Лот = 100 BCH
EOS / USDT EOS наспроти Tether 1 Лот = 10,000 EOS
EOS/JPYT EOS против USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 10,000 EOS
LTC / USDT Лајткоин наспроти Тетер 1 Лот = 100 LTC
LTC/JPYT Litecoin наспроти USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 100 LTC
NEO/USDT НЕО против Тетер 1 Лот = 1,000 НЕО
NEO/JPYT NEO vs USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 1,000 НЕО
УНИ / УСДТ Uniswap наспроти Tether 1 Лот = 1,000 УНИ
UNI/JPYT Uniswap наспроти USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 1,000 УНИ
ДОГА / УСДТ Догекоин наспроти Тетер 1 Лот = 100,000 DOGE
DOGE/JPYT Dogecoin наспроти USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 100,000 DOGE
БНБ / УСДТ Binance Coin против Tether 1 Лот = 100 БНБ
BNB/JPYT Binance Coin против USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 100 БНБ
ДОТ / УСДТ Полкадот против Тетер 1 многу = 1,000 точки
DOT/JPYT Полкадот против УСДТ против јапонскиот јен 1 многу = 1,000 точки
XLM / USDT Ѕвездената против Тетер 1 Лот = 100,000 XLM
XLM/JPYT Ѕвездената против USDT против јапонскиот јен 1 Лот = 100,000 XLM
ENJ / USDT Енџин Коин против Тетер 1 Лот = 10,000 ENJ
ENJ/JPYT Енџин монета против USDT против јапонски јен 1 Лот = 10,000 ENJ
АДА / УСДТ Кардано против Тетер 1Лот = 10,000 АДА
ADA/JPYT Кардано против УСДТ против јапонскиот јен 1Лот = 10,000 АДА
AXS / USDT AXIE Infinity vs Tether 1Лот = 1,000 ОСКИ
AXS/JPYT AXIE Infinity против USDT против јапонскиот јен 1Лот = 1,000 ОСКИ

*USDT во однос на јапонскиот јен (JPYT) е поврзан со легалната валута.Ова е Tether Limited stablecoin
Единствен симбол на BigBoss што ги поврзува USDT и USD/JPY (цитат: https://www.BigBoss-financial.com/crypto_cfd).

Дополнително, валутните парови и точките за размена од крајот на декември 2021 година се како што следува.Точките за размена се ажурираат на секои 12 минути, затоа проверете ја официјалната веб-страница за официјални информации.

forex главните валутни парови

ペ ア долго

точка на замена

кратко

точка на замена

Датум на ажурирање
AUD / CHF 2.19 -7.99 2021 / 12 / 23 19: 10
AUD / JPY 1.28 -7.66 2021 / 12 / 27 11: 20
AUD / NZD -4.17 -4.49 2021 / 12 / 27 11: 20
AUD / USD -1.89 -3.61 2021 / 12 / 27 11: 20
CAD / CHF 2.31 -8.44 2021 / 12 / 22 03: 10
CAD / JPY 1.03 -7.88 2021 / 12 / 27 03: 50
CHF / JPY -6.25 -2.75 2021 / 12 / 27 11: 20
EUR / AUD -16.39 3.51 2021 / 12 / 27 11: 20
Евра / CAD -15.31 2.97 2021 / 12 / 27 11: 20
EUR / CHF -3.65 -5.57 2021 / 12 / 23 19: 10
EUR / GBP -3.83 -0.89 2021 / 12 / 27 11: 20
EUR / JPY -1.92 -3.61 2021 / 12 / 27 11: 20
EUR / NZD -17.15 3.50 2021 / 12 / 27 11: 20
EUR / USD -5.08 -0.95 2021 / 12 / 27 11: 20
GBP / AUD -6.84 -7.58 2021 / 12 / 27 11: 20
GBP / CHF 0.39 -11.09 2021 / 12 / 23 19: 10
GBP / JPY -3.00 -4.75 2021 / 12 / 27 11: 20
GBP / USD -4.01 -3.10 2021 / 12 / 27 11: 20
NZD / CAD -3.65 -3.74 2021 / 12 / 23 19: 10
NZD / JPY 1.01 -7.19 2021 / 12 / 27 11: 20
NZD / УСД 0.23 -4.04 2021 / 12 / 27 03: 50
USD / CAD -6.10 0.16 2021 / 12 / 27 11: 20
USD / CHF 0.03 -4.80 2021 / 12 / 27 11: 20
УСД / ЦНХ -4.74 -5.35 2021 / 11 / 15 12: 00
USD / JPY 5.08 -8.87 2021 / 12 / 27 11: 20
USD / SGD -7.23 -13.24 2021 / 12 / 24 11: 10

forex рудар валута парови

ペ ア долго

точка на замена

кратко

точка на замена

Датум на ажурирање
AUD / CAD -3.65 -4.10 2021 / 12 / 24 11: 10
GBP / CAD -12.07 -2.24 2021 / 12 / 25 03: 10
GBP / NZD -13.53 -2.36 2021 / 12 / 27 11: 20
USD / избор -184.59 5.40 2021 / 12 / 14 04: 00
USD / TRY -410.30 256.25 2021 / 12 / 24 19: 30

CFD

симбол долго

точка на замена

кратко

точка на замена

Датум на ажурирање
ГЕР30 -10.27 -15.44 2021 / 12 / 27 11: 20
HSI -0.57 -0.76 2021 / 12 / 22 11: 20
N225 -12.15 -12.69 2021 / 12 / 27 03: 50
NDX -0.75 -0.67 2021 / 12 / 27 11: 20
SPX -2.15 -1.72 2021 / 12 / 24 03: 30
UK100 -0.86 -0.57 2021 / 12 / 22 11: 20
UKBrent -0.48 -0.25 2021 / 12 / 22 11: 20
Американска сурова нафта -0.47 -0.25 2021 / 12 / 23 19: 10
WS30 -3.93 -1.45 2021 / 12 / 24 03: 30
XAG / УСД -1.15 -0.96 2021 / 12 / 23 19: 10
XAU / USD -3.84 -4.04 2021 / 12 / 27 03: 50

通貨

симбол долго

точка на замена

кратко

точка на замена

Датум на ажурирање
ADA/JPYT -17.32 14.32 2021 / 12 / 27 11: 20
АДА / УСДТ -15.63 12.99 2021 / 12 / 13 11: 20
AXS/JPYT -58.99 48.32 2021 / 12 / 27 11: 20
AXS / USDT -53.33 43.67 2021 / 12 / 24 19: 30
BCH/JPYT -55.00 45.00 2021 / 12 / 27 03: 50
BCH / USDT -49.62 40.66 2021 / 12 / 23 19: 10
BNB/JPYT -37.33 30.33 2021 / 12 / 24 11: 10
БНБ / УСДТ -33.67 27.67 2021 / 12 / 20 03: 10
BTC/JPYT -783.67 641.39 2021 / 12 / 27 11: 20
БТК / USDT -709.67 581.62 2021 / 12 / 27 11: 20
DOGE/JPYT -24.00 19.67 2021 / 12 / 17 11: 10
ДОГА / УСДТ -21.67 17.67 2021 / 12 / 02 11: 40
DOT/JPYT -19.32 15.67 2021 / 12 / 23 03: 50
ДОТ / УСДТ -17.32 14.32 2021 / 12 / 27 11: 20
ENJ/JPYT -14.32 11.66 2021 / 12 / 24 11: 10
ENJ / USDT -13.00 10.67 2021 / 12 / 22 11: 20
EOS/JPYT -42.00 34.33 2021 / 12 / 24 19: 30
EOS / USDT -38.33 31.33 2021 / 12 / 22 11: 20
ETH/JPYT -295.23 241.66 2021 / 12 / 27 03: 50
ЕТХ / УСДТ -267.17 218.66 2021 / 12 / 27 11: 20
LTC/JPYT -15.00 12.33 2021 / 12 / 27 03: 50
LTC / USDT -13.67 11.00 2021 / 12 / 27 03: 50
NEO/JPYT -43.67 35.67 2021 / 11 / 07 00: 50
NEO/USDT -39.33 32.33 2021 / 11 / 21 20: 00
UNI/JPYT -25.33 21.00 2021 / 12 / 02 19: 20
УНИ / УСДТ -22.99 18.99 2021 / 12 / 23 11: 20
XLM/JPYT -30.33 25.00 2021 / 12 / 15 11: 10
XLM / USDT -27.67 22.67 2021 / 12 / 12 11: 20
XRP/JPYT -11.31 9.32 2021 / 12 / 23 11: 20
XRP / USDT -10.33 8.33 2021 / 12 / 23 03: 50

Се шири главни валутни парови на девизен курс

Тесните размери се една од големите предности на отворањето сметка со BigBoss.Меѓу нив, „pro spread account“ има просечна вредност од 0 pips за EUR/JPY и 0.7 pips за AUD/JPY, што е највисоко ниво меѓу брокерите на Forex во странство.

Подолу, ги наведовме распоните на главните девизни парови на валута, па ако сте заинтересирани, проверете го.Сепак, овие бројки се само за референца бидејќи тие флуктуираат од ден на ден.Ако сакате да ја знаете моменталната вредност, проверете ја официјалната веб-страница.

ペ ア Стандардна сметка проширена сметка
AUD / CAD Просечни 2.3 точки Просечни 0.8 точки
(Вистински 1.6 точки)
AUD / JPY Просечни 1.8 точки Просечни 0.7 точки
(Вистински 1.6 точки)
AUD / USD Просечни 2.0 точки Просечни 1.0 точки
(Вистински 1.9 точки)
CAD / JPY Просечни 2.2 точки Просечни 0.7 точки
(Вистински 1.6 точки)
CHF / JPY Просечни 2.4 точки Просечни 1.0 точки
(Вистински 1.9 точки)
EUR / AUD Просечни 3.3 точки Просечни 1.6 точки
(Вистински 2.5 точки)
Евра / CAD Просечни 3.0 точки Просечни 1.4 точки
(Вистински 2.3 точки)
EUR / CHF Просечни 3.5 точки Просечни 1.2 точки
(Вистински 1.5 точки)
EUR / JPY Просечни 1.9 точки Просечни 0.6 точки
(Вистински 1.5 точки)
EUR / USD Просечни 1.9 точки Просечни 0.5 точки
(Вистински 1.4 точки)
GBP / AUD Просечни 3.8 точки Просечни 2.6 точки
(Вистински 3.5 точки)
GBP / CAD Просечни 3.6 точки Просечни 1.8 точки
(Вистински 2.7 точки)
GBP / CHF Просечни 3.5 точки Просечни 1.5 точки
(Вистински 2.4 точки)
GBP / JPY Просечни 2.4 точки Просечни 0.9 точки
(Вистински 1.8 точки)
GBP / USD Просечни 2.1 точки Просечни 0.9 точки
(Вистински 1.8 точки)
NZD / CAD Просечни 2.9 точки Просечни 1.6 точки
(Вистински 1.8 точки)
NZD / JPY Просечни 2.5 точки Просечни 1.0 точки
(Вистински 1.9 точки)
NZD / УСД Просечни 2.1 точки Просечни 0.9 точки
(Вистински 1.8 точки)
USD / CAD Просечни 2.2 точки Просечни 1.1 точки
(Вистински 2.0 точки)
USD / CHF Просечни 2.0 точки Просечни 0.8 точки
(Вистински 1.7 точки)
УСД / ЦНХ Просечни 1.8 точки Просечни 0.8 точки
(Вистински 1.7 точки)
USD / JPY Просечни 1.4 точки Просечни 0.2 точки
(Вистински 1.1 точки)
USD / TRY Просечни 35.0 точки Просечни 25.0 точки
(Вистински 34.0 точки)
USD / ZAR Просечни 50.0 точки Просечни 50.0 точки
(Вистински 59.0 точки)

провизија за трансакција

Надоместокот за трансакцијата за BigBoss е во основа бесплатен, но се наплаќа „такса за трансакција“ за професионалната сметка за ширење и потребна е такса за враќање од 1 долари по лота.За Стандардните сметки, нема провизија за трансакции, освен за трансакции со виртуелна валута.

Метод за плаќање

Почнувајќи од крајот на декември 2021 година, во BigBoss има 12 типа на методи за депонирање.Нема минимален износ на депозит, но имајте предвид дека минималниот износ на депозит е 5 јени само кога користите кредитна картичка.Патем, може да се користат само три типа кредитни картички: VISA, JCB и Master.Другите компании за кредитни картички не можат да се користат, затоа не заборавајте да ја проверите кредитната картичка што планирате да ја користите однапред.

Список на методи за депозит на BigBoss

Минимален износ на депозит време на размислување Надоместок
депозит со кредитна картичка Од 5 јени Веднаш до неколку минути 無 料
Домашен банкарски трансфер Нема ограничување Во рок од 1 работен ден 無 料

(*5Провизија за депозити помали од XNUMX јени1,000треба јени)

Банкарски трансфер во странство Нема ограничување 2 ~5Работен ден 無 料
депозит со биткоин Нема ограничување веднаш 無 料
BXONEДепозит во Нема ограничување веднаш 無 料
БитпаричнициДепозит во Нема ограничување веднаш 無 料
ЕТХДепозит во Нема ограничување Неколку минути 無 料
USDTДепозит во Нема ограничување Неколку минути 無 料

Методи за повлекување во BigBoss

Од крајот на декември 2021 година, во BigBoss има вкупно 12 методи за повлекување.Меѓу нив, домашната банкарска дознака и повлекувањето на Bitwallet, исто така, може да се користат за повлекување на добивката.Особено, повлекувањата со Bitwallet се препорачуваат за трговци кои сакаат да ја нагласат брзата брзина.Повлекувањето на кредитните картички изгледа лесно на прв поглед, но не се препорачува бидејќи е потребно време да се одрази и може да се подигне само до истиот износ како и износот на депозитот.

Минимален износ за повлекување време на размислување Надоместок
повлекување кредитна картичка Нема ограничување денови до недели 無 料
Домашен банкарски трансфер Нема ограничување 2 ~5Работен ден 2,000 円
Битпаричнициповлекување Нема ограничување веднаш5Работен ден 無 料
BXONEповлекување Нема ограничување XNUMX-XNUMX работни дена 無 料

*За депозити и повлекувања, нема такси поврзани со трансферот помеѓу BigBoss и секој систем, но може да се наплатат такси при депонирање на сметка или повлекување на сметка во јапонска банка.Ако оваа провизија е висока, може да ја намали добивката што сте ја заработиле, затоа ви препорачуваме директно да го контактирате корисникот (банка и сл.) за какви било прашања или детали во врска со надоместокот.

BigBoss бонус кампања

Досега ги објаснивме деталите за услугите на BigBoss, но една од точките што не треба да се заборави е „екстравагантната бонус кампања“ единствена за Forex во странство.Сепак, многу BigBoss бонус кампањи се одржуваат нередовно, така што не можете секогаш да ја добиете кампањата или бонусот кога сакате да отворите сметка.Имајте го тоа на ум.

Меѓутоа, ако се мачите да отворите сметка, можете да започнете ефикасно да тргувате ако тоа го правите во времето на бонусот за отворање сметка и бонусот за депозит, затоа проверете ги најновите информации за кампањата за бонус преку официјалната веб-страница, збор за уста и СНС.ајде да одиме

Овој пат, за референца, дозволете ми да ви кажам за содржината на „XNUMXth Anniversary Christmas Project! Double Campaign“ што неодамна се одржа.

Проект за 2-годишнина и Божиќ!Двојна кампања за бонус за депозит + бонус за тргување

Во BigBoss, за ограничено време од 2021 декември 12 година до 17 декември 12 година, спроведовме кампања каде што сите акумулирани депозити до сега ќе бидат ресетирани и до 31 долари може да се добијат со повторно депонирање.
Поентата на оваа кампања е

 • Колку е поголем износот на депозитот, толку е поголема стапката на грант за бонус (бонус може да се користи како средства за тргување)
 • Ако депонирате со криптовалута, стапката на грант за бонуси ќе се зголеми за 10%.
 • Од 2021-ти до 12-ви декември 17 година, тргувајте со Forex Major, Forex Minor и CFD на криптовалути и добијте двоен бонус за тргување.

Тоа беше она што беше.Со исполнување на овие услови и вложување, бонусот може да се зголеми, а можно е и тргување со подобрена капитална ефикасност, што ја прави многу профитабилна кампања. Има моменти кога BigBoss нема бонус кампањи, па ако сакате да отворите сметка, стремете се кон овие големи можности и почнете да тргувате.

Овој бонус се доделува на следниов начин:

За депозити со готовина, кредитна картичка, Bitwallet, BXONE

Износ на депозит бонус стапка Износ на бонус
¥0~¥39,999 0% ¥0
¥40,000~¥99,999 10% ¥4,000~¥9,999
¥100,000~¥199,999 20% ¥20,000~¥39,999
¥200,000~¥299,999 25% ¥50,000~¥74,999
¥300,000~¥399,999 40% ¥120,000~¥159,999
¥400,000以上 50% ¥200,000~ Максимум ¥800,000

За депозити во криптовалути

Износ на депозит бонус стапка Износ на бонус
¥0~¥39,999 0% ¥0
¥40,000~¥99,999 20% ¥8,000~¥19,999
¥100,000~¥199,999 30% ¥30,000~¥59,999
¥200,000~¥299,999 35% ¥70,000~¥104,999
¥300,000~¥399,999 50% ¥150,000~¥199,999
¥400,000以上 60% ¥240,000до800,000
Бонус белешки
 • Акумулираниот износ на бонус не е вклучен, пресметан само со почетната сума на депозит
 • Бидејќи пресметката на бонусот се претвора врз основа на тековниот девизен курс, таа може да се разликува од вистинската стапка кога бонусот се одразува
 • Бонусите се дистрибуираат како кредити и можат да се користат само за тргување
 • Само „Стандардна сметка“, „Pro Spread Account“ и „MASS Standard Account“ се подобни за бонусот.
 • Не се применува за сметки кои користат услуги за враќање на готовина
 • Бонусот за депозит ќе се одрази во рок од 0-1 работни дена откако ќе се одрази депозитот.
 • Бонусите за тргување ќе се дистрибуираат неделно за време на периодот на кампањата за бонус за депозит
 • Износот на грантот за кредитен бонус се пресметува кумулативно за сметката на секој корисник (сите сметки), а не за сметката на секој корисник.
 • По започнувањето на кампањата, доколку има повлекување на некоја од сметките на корисникот, бонусот ќе биде откажан на сите сметки.
 • Доколку пак депонирате за време на периодот на кампањата, нема да ги исполнувате условите за бонусот.
 • Доколку се префрлат средства од сметката што го добила бонусот, бонусот на сметката од која се префрлени средствата ќе биде откажан.
 • Сите бонуси ќе бидат откажани доколку се најдат лажни трансакции на вашата сметка.

На овој начин, BigBoss вложува многу труд во бонус кампањите, иако тие се нередовни, и се чини дека многу трговци отвораат сметки за оваа намена.Сепак, горенаведената кампања ќе заврши на крајот на декември 2021 година, така што не е одлучено кога ќе се одржи слична кампања во иднина.Сепак, многу странски брокери на Forex започнуваат екстравагантни кампањи за време на новогодишните празници и Златната недела, па можеби е добра идеја да отворите сметка во вистинско време.

Карактеристики на BigBoss

BigBoss е познат по својата висока моќ од 999 пати, најтесните распони во индустријата и екстравагантните кампањи, но исто така е познат како брокер во странство Forex кој се фокусира на трговската средина и алатките за тргување.
Затоа, оттука, детално ќе ја објасниме околината за тргување и алатките за тргување на BigBoss.

Методот на тргување BigBoss е методот NDD

Постојат два типа на методи за тргување со девизен курс: методот DD и методот NDD.
Методот DD (dealing desk) е метод на нарачување во кој дилер интервенира помеѓу трговецот и меѓубанкарскиот. Во системот DD, клиентот и девизниот трговец имаат конфликт на интереси, така што колку повеќе клиентот заработува пари, толку повеќе компанијата губи.Затоа, во системот DD, има многу случаи каде што дилерот ја прифаќа нарачката на клиентот како што е без да ја испрати до меѓубанкарската, што има недостаток на склоност кон одбивање на извршување и пролизгување.

Од друга страна, методот NDD (non-dealing desk) е систем во кој се укинува дилинг деск и не се интервенира помеѓу трговецот и меѓубанкарскиот.Со други зборови, бидејќи дилерот не посредува, може да се каже дека трансакцијата е почиста и потранспарентна од методот DD. Во системот NDD, колку е попрофитабилен клиентот, толку попрофитабилна ќе биде компанијата и во основа само приходот од провизии ќе дојде на страната на дилерот, така што ширењето е релативно широко поставено.Постојат карактеристики.

BigBoss го усвојува „NDD-методот“ на овие двајца, и бидејќи нарачките се слеваат директно до меѓубанкарскиот, можно е да се вршат трансакции со исклучително висока транспарентност.

Засилена јапонска поддршка

Како што споменавме погоре, од 2016 година, BigBoss обезбеди целосна јапонска поддршка за својата почетна страница и поддршка за корисници.
Меѓу странските Forex компании, има случаи како „Веб-страницата не поддржува јапонски, па не ја разбирам содржината на услугата“ и „Условите и условите се само поедноставени преводи и не можам да ја сфатам намерата на речениците“. се многу, но кај BigBoss нема таква грижа.Речиси нема тешко разбирлив јапонски во ознаката на официјалната веб-страница, а поддршката за јапонски јазик е добро прифатена меѓу трговците.

Во однос на прашањата, главно јапонскиот разговор во живо и преписката на е-пошта се главните, а нема телефонска кореспонденција.Разговорот во живо е достапен од 10:18 до 24:XNUMX часот во работните денови, а поддршката за е-пошта е достапна XNUMX часа на ден на јапонски, за да можете да тргувате со доверба. Поддршката за корисници на BigBoss е составена од јапонски персонал, кој обезбедува љубезен и детален одговор, така што можете да видите дека BigBoss секогаш ги нагласува јапонските трговци.

MT4 се користи како платформа за тргување

Трговската платформа на BigBoss користи „MT4“ развиен од MetaQuotes Software.Овој MT4 е најкористената платформа од трговците ширум светот, а нејзиниот удел на пазарот е огромно.Дополнително, MT4 е веќе опремен со индикатори кои можат да се користат како материјали за одлуки за тргување, а исто така е можно да се преземат ново развиените индикатори и да се користат додека се прилагодуваат.Дополнително, развиени се и безброј алатки за автоматско тргување (EA), за да можат да се користат за дискреционо тргување и автоматско тргување.

Сепак, за жал, не поддржува „MT4“, наследникот на MT5 или „cTrader“, кој има репутација дека е лесен за користење.Сепак, MT4 е платформа што ја користат повеќето странски брокери Forex, па затоа е многу разноврсна.Дури и трговците кои го користат MT4 за прв пат нема да имаат загуба во совладувањето како да го користат.
За оние кои сакаат да се обидат да користат MT4 на BigBoss, можете да го преземете бесплатно од демо сметката, па затоа препорачуваме да го пробате еднаш.Патем, во BigBoss MT4 преземањето е бесплатно дури и за сметки во живо.

Уреди што поддржуваат MT4

Компјутер (Mac/Windows), Android, iPhone/iPad

(Пример) Главни функции на BigBoss MetaTrader 4 за Mac

 • Поддржува експертски советници и прилагодени индикатори
 • Одговара на големи нарачки
 • Поддржува повеќејазичен приказ
 • Тргување со еден клик
 • Создадете различни индикатори специфични за клиентите во различни временски рамки
 • Водич за помош за MetaTrader4 и MQL4
 • Комплетна техничка анализа со над 50 индикатори и алатки за графикони
 • Управување со базата на податоци за историја
 • Извези/увези историски податоци
 • внатрешен систем за пошта

Метод за преземање

Преземете ја верзијата на BigBoss PC MT4

 • Целосно име
 • Е-пошта
 • Потврда за адреса за е-пошта

Можете да го преземете со внесување

Имајте предвид дека од крајот на декември 2021 година, не е можно да се отвори демо сметка од верзијата за Mac на MT12. На корисниците на PC верзијата за Mac им се препорачува да преземаат MT4 за iPhone/iPad и MT4 за Android на официјалната веб-страница.Преземањата на мобилни апликации се достапни од AppStore или Google Play Store.

Безбедност на тргување BigBoss

BigBoss моментално е лиценциран во Сент Винсент и Гренадини.Ова е релативно мала лиценца, па некои луѓе може да се чувствуваат непријатно бидејќи не слушнале многу за тоа.Сепак, има многу странски брокери Forex кои не добиле лиценца, па може да се каже дека одредено ниво на безбедност е загарантирано.

Патем, се чини дека BigBoss и претходно се стекна со финансиска лиценца од Нов Зеланд, но од крајот на декември 2021 година, официјално е наведена само лиценцата Сент Винсент и Гренадини (се прашувам што е лиценцата на Нов Зеланд во моментов Тоа прави се чини дека не е објавено).

Во однос на управувањето со фондовите, постои само „посебно управување“ и нема зачувување на довербата.Ова е ваша одговорност, затоа ве молиме имајте го тоа на ум.

Стапка на полнење на BigBoss

BigBoss користи сервери за тргување од Equinix, кои се користат од финансиски институции ширум светот.Затоа, се вели дека стапката на договор е многу висока.Што се однесува до размената, ние сме директно поврзани со меѓубанкарскиот, така што е можно непречено и стабилно да се обработуваат налозите за тргување.Сепак, BigBoss не објавува детални бројки за моќта на извршување и брзината на извршување, така што точните бројки не се сигурни.

Во написите на блогот и СНС објавени од трговците кои користат BigBoss, имаше некои кои ја измерија брзината на извршување на USD/JPY како „0.604 секунди“, што е значително повисоко од просекот во индустријата од 1.488 секунди. Се чини дека нема сомнеж дека е брза брзина на договор.

Услови и правила за тргување на BigBoss

Следно, да ги провериме условите за тргување и правилата на BigBoss.

1 лот единица

Единицата од 1 Лот во BigBoss е „10 валута“.Ова е речиси иста единица како и другите странски брокери Forex.За почетниците Forex во странство и оние кои сакаат да го минимизираат ризикот, постои метод на започнување со минимална лота и започнување на тргување од состојба со низок ризик, па затоа е добра идеја да го испробате.Сепак, не е возможно да се направи голем профит со овој метод, па затоа се препорачува на трговците ориентирани кон профит да започнат со 0.1 Лот од почеток.

Ниво на намалување на загубата на BigBoss

BigBoss користи систем со нула намалување како и другите странски брокери Forex.Затоа, нема повик за маргина како домашната девизна валута, и нема загуба надвор од маржата.Со други зборови, може да биде нула, но никогаш не може да биде негативен.

Патем, во однос на нивото на намалување на загубите на BigBoss, во случај на „стандардна сметка“ и „проширена сметка“, стапката на одржување на маржата е 20% или помалку, а доколку падне под ова, ќе биде предмет на загуба сече.Многу трговци се загрижени за присилните намалувања на загубите, но BigBoss е брокер со релативно мала можност за намалување на загубите меѓу брокерите во странство Forex, така што можете да се чувствувате пријатно кога тргувате.Се вели дека нивото на намалување на загубите на општите странски брокери Forex е од 20 до 30%.

Нема ограничувања за скалпирање

BigBoss нема ограничувања за скалпирање. Постојат неколку Forex брокери кои јасно забрануваат скалпирање, но BigBoss јасно наведува на својата официјална веб-страница дека нема ограничувања за скалпирање, па затоа е брокер во странство Forex кој е совршен за скалпирање трговци. Скалпирањето во големи лотови, како што се 10 лот (100 милион валута) и 20 лот (200 милиони валута) може да се тргува без да се допираат правилата на BigBoss, за да можете да правите исполнети занаети по желба.

Исто така, во светот на прекуокеанските Forex, сметките кои не се стандардни сметки честопати не се подобни за бонус кампањи, но во BigBoss, дури и ако имате „професионална сметка“ погодна за скалпирање, можете да добивате разни бонуси како што се бонуси за тргување. Во повеќето случаи, кампањите се применливи.Од овие точки, може да се види дека BigBoss ги цени не само трговците почетници, туку и професионалните трговци.

Можно е да се изгради и двете во иста сметка

Во принцип, кога станува збор за двете куќи во Forex,

 1. Хеџинг во рамките на истата сметка на истиот трговец
 2. Хеџинг помеѓу повеќе сметки на истиот трговец
 3. Хеџинг со друг трговец

Можни се три модели.Од нив, во BigBoss е дозволено само „двојно градење на иста сметка на ист трговец“.Ве молиме имајте предвид дека сите други згради се „забранети“.
Конкретно, вкрстеното градење со друг трговец е забрането од повеќето странски трговци со Forex, па да ја искористиме оваа прилика да се потсетиме. Доколку ги прекршите забраните пропишани од трговецот со девизен курс, може да бидете предмет на казна за суспензија на тргувањето, а во најлош случај, замрзнување на вашата сметка, па затоа е мудро да не тргувате во ризик.

Дозволено е користење на софтвер за автоматско тргување (EA).

Претходно ви кажав дека BigBoss може да ја користи платформата MT4, но можете да користите и софтвер за автоматско тргување (EA) во неа.Покрај тоа, BigBoss нема ограничувања за софтверот за автоматско тргување (EA), па затоа е привлечно и тоа што можете слободно да тргувате.Ако е можно автоматско тргување, дури и деловните луѓе кои се зафатени со нивната главна работа и домаќинките кои се зафатени со домашни работи можат ефикасно да тргуваат.

трговија со копии

Иако „дискреционото тргување“ е основниот стил во Forex, каде што можете да купувате и продавате со свои раце, тешко е да заработите профит само со сопствена моќ. Мислам дека има многу луѓе кои сакаат да научат техники за тргување.

Во таков случај, BigBoss ви овозможува да ги репродуцирате дискреционите занаети на професионални трговци и профитабилни трговци на вашата сопствена сметка, а методот се нарекува „трговија со копии“.Некои странски брокери за Forex забрануваат тргување со копии, но BigBoss дозволува тргување со копии.

Сепак, не постои такво нешто како „правило да продолжиш да победуваш“ или „апсолутно профитабилен метод за успех“ во светот.Дури и ако се обидете да ги имитирате занаетите на професионалните трговци и трговците со висока стапка на добивка, се разбира дека нема да остварите профит, или во некои случаи може дури и да изгубите пари.Ајде да се справиме со тоа на ваш сопствен ризик.

Осврти и оценки на BigBoss

Конечно, да ги погледнеме прегледите и оценките на BigBoss објавени на блоговите и социјалните медиуми на Интернет.

Добри критики на BigBoss

 • „Бидејќи јапонскиот персонал е стациониран, поддршката е брза и можете да се чувствувате пријатно“.
 • „Сосема е за пофалба што постои средина во која може да се тргува не само со валутни парови, туку и со виртуелни валути“.
 • „BigBoss ви овозможува брзо да отворите сметка, па затоа е погодно да го испуштите поднесувањето документи како лична карта кога отворате сметка! Од првата регистрација до почетокот на тргувањето, беа потребни само околу 3 минути.“ *Сепак, при повлекување пари Потребни се документи за проверка на идентитетот
 • „Бидејќи го усвоивме центарот за податоци на EQUINIX, можеме да очекуваме стапка на договор“.
 • „Левериџот е променет од 555 пати на 999 пати, а сега е можно да се тргува со висока потпора повеќе од кога било!
 • „Можете целосно да уживате во скалпинг занаети со сметката Pro Spread“.

Лоши критики на BigBoss

 • „Финансиската лиценца е минорна, така што не чувствувам дека е многу доверлива. Тоа е малку непријатно...“
 • „Тие велат дека сортираат и управуваат, но зошто името на банката каде што се сортираат не се објавува?
 • „Се чувствува како многу просечен FX брокер на добар или на лош начин. Иако тврди дека има тесни распони, надоместоците за ECN сметките не се толку евтини.

Како што можете да видите погоре, има некои прилично добри критики овде и таму.Сепак, од друга страна, се чини дека има трговци кои се загрижени за „безбедноста“ и „сигурноста“.Сепак, досега немаше големи проблеми како што е одбивањето да се подигнат парите, а поддршката што ја дава јапонскиот персонал има репутација на брза и љубезна, па ако сте заинтересирани, ве молиме отворете сметка. , Проверете неговата употребливост и трговско опкружување!

ま と め

Овој пат, детално го објаснивме профилот на компанијата BigBoss, содржината на услугата, функциите, информациите за бонус кампањата итн. BigBoss не е тип на брокер во странство Forex кој се издвојува по својата конкретна услуга, туку е компанија со сеопфатно висока содржина на услуги, трговско опкружување, систем за поддршка итн.Меѓу нив, високата стапка на договор, тесниот распон, 999 пати потпора и поддршката на јапонскиот јазик им овозможуваат на трговците почетници целосно да уживаат во тргувањето.
Покрај тоа, тој е и најдобриот брокер за девизни курсеви за трговци ветерани, како што се сметки со ниско ширење, бонус кампањи за постоечки членови и достапни алатки за автоматско тргување.

Затоа, не само за почетниците Forex во странство кои сакаат да започнат со тргување со мала сума кај добро избалансиран брокер на Forex, туку и за оние кои велат: „Не мора да бидете познат брокер на Forex, можете да пробате занаети со скалпирање и тргува со висока потпора.“ Сепак, може да се справи со широк опсег на луѓе, вклучително и професионални трговци кои велат дека тоа е добро.

Ако сакате да отворите нова сметка, зошто да не се обидете да го користите BigBoss?